Twintiger installeert blauwe lichten en sirene op pas gekochte wagen: “Ik deed het voor de show”

Archiefbeeld.
Wouter Spillebeen Archiefbeeld.
Stijn R. uit Aalst moest donderdagmiddag voor de politierechtbank in Aalst verschijnen na een wel heel dwaze overtreding. De 22-jarige jongeman had op zijn pas aangekocht voertuig zes blauwe led-lampen geïnstalleerd in zijn bumper en een sirene, waardoor het voertuig te hard leek op een anonieme politiewagen. 

De feiten speelden zich af op 3 juni 2017 in Aalst. De man had net zijn wagen gekocht op 31 mei en hem ingeschreven op 1 juni en de blauwe lampen er op geplaatst. “Waarom hij dit gedaan heeft is niet duidelijk”, aldus zijn raadsman. “Vermoedelijk was het gewoon voor de show en om op te vallen, maar meer zat er zeker niet achter. Hij was nog jong op dat moment, maar had zeker geen slechte bedoelingen", klinkt het. De twintiger zelf liet zich niet zien in de rechtbank. Hij kreeg een boete van 160 euro.
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • ANN LIMBOS

  Ik wil ook blauw lampkes op mijnen auto.

 • mario van haesendonck

  ferm gedaan van die gast ! aan al die zuurpruimen hier !, get a life

 • Andy De Coeyer

  De dag vandaag kan je zulke gewoon bestellen via bol.com en andere webshops en de volgende dag aan huis. Wel staat er steeds vermeld over het, toegelaten, gebruik ervan. Vroeger was een vergunning nodig om zwaailichten op je voertuig te hebben (zoals takeldiensten) en moesten deze een norm hebben. Voertuigen welke over een zwaailicht beschikten, zoals bijstands-service- begeleiding wagens ,wanneer deze niet nodig waren dienden deze afgeschermd te worden met een zwarte hoes erover.

 • guido vermeyen

  Rijd eens op de baan met voor u een politiecombi...iedereen blijft er braafjes er achter hangen....

 • Janna Boonstra

  Hij wilde alleen de politie helpen.