Tweede dag Pikkeling maakt veel goed

Op de tweede dag van De Pikkeling was er meer volk.
RLA Op de tweede dag van De Pikkeling was er meer volk.
De Pikkeling-weide in Herdersem zat op zondag wel gezellig vol. Zaterdag was het internationaal folklorefestival volledig uitgeregend, na een weekje zwoegen in de hitte om alles op te stellen.

Op zondag zat de weide wel goed vol, konden de internationale folkloregroepen optreden, speelden de kindjes in het stro en gingen de ovenkoeken vlotjes over de toonbank. De 50ste editie werd met een positieve noot afgesloten.

“Op een normale editie zien we de zaterdag als de opwarming van de zondag, omdat op de tweede dag meestal het meeste volk komt”, zegt organisator Erwin Sabbe. Dit jaar was er op zaterdag quasi niemand door het regenweer. “En het aantal mensen op zondag hebben we normaal op zaterdag. Het is dus niet als andere jaren”, zegt Sabbe. Failliet is De Pikkeling nog niet. “Om echt in de problemen te geraken moeten we drie keer twee dagen regen hebben. Het blijft een gratis festival, een van de grootste events van Aalst, maar de steun van de stad blijft minimaal. Voor ons komt dat over alsof de stad De Pikkeling niet naar waarde schat, en dat is een beetje jammer.”

Op de tweede dag van De Pikkeling was er meer volk.
RLA Op de tweede dag van De Pikkeling was er meer volk.
Op de tweede dag van De Pikkeling was er meer volk.
RLA Op de tweede dag van De Pikkeling was er meer volk.1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • herman schevernels

    We hebben een burgemeester die alleen met politie en brandweer bezig is, zo komt hij op TV. De buitenwijken tellen niet mee, alleen maar betalen en hij ze buitensmijt voor kostelijke grote dromen.