Twaalf lokale besturen teken Charter Gezonde Gemeente

Geert De Rycke
Twaalf lokale besturen uit de regio hebben maandagmiddag in Dendermonde het vernieuwde charter ‘Gezonde Gemeente’ ondertekend. Dat is een samenwerkingsverband met het Lokaal Gezondheidsoverleg LOGO Dender vzw om de komende jaren in te zetten op een lokaal gezondheidsbeleid. 

“Mensen worden altijd maar ouder en ons zorgsysteem behoort tot de beste van de wereld, maar toch blijven veel ziektes het gevolg van een ongezonde levensstijl of omgeving en bestaat er een toegenomen zorgvraag door vergrijzing en grotere gezondsheidskloof”, klinkt het bij Logo Dender vzw. “Daarom moeten we blijven inzetten op preventie. En lokale besturen spelen daarbij een belangrijke rol.” 

Aalst, Lede, Erpe-Mere, Denderleeuw, Geraardsbergen, Ninove, Haaltert, Dendermonde, Lebbeke, Buggenhout, Berlare en Zele kwamen samen in het Dendermondse Cultuurcentrum Belgica om het charter te ondertekenen. Logo vzw zal de betrokken gemeenten helpen, adviseren en ondersteunen om een lokaal gezondheidsbeleid te ontwikkelen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.