Tunnelwerken aan Boudewijnlaan gaan pittige fase in

OVALE ROTONDE ROND WERVEN, (VRACHT)VERKEER WORDT OMGELEID RICHTING E40

De wegomleidingen vanaf 13 februari.
Repro Rutger Lievens De wegomleidingen vanaf 13 februari.
Vanaf 13 februari is het niet meer mogelijk om via de Gentsesteenweg Aalst binnen te rijden. De tunnelwerken aan de Boudewijnlaan gaan dan een nieuwe, pittige fase in. Zwaar verkeer wordt vier weken lang omgeleid naar de Haring-rotonde, al het autoverkeer moet langs de Kwalestraat stadinwaarts. Het kruispunt Boudewijnlaan-Gentsesteenweg zal plaats ruimen voor een 'ovonde'.

Al wie op 26 februari vanuit de richting Lede of Erpe-Mere met de auto naar Aalst naar de carnavalsstoet komt, informeert zich best eerst eens over hoe daar te geraken. Vanaf 13 februari zal je vanaf het kruispunt Boudewijnlaan-Gentsesteenweg niet meer via de Gentsesteenweg Aalst kunnen binnen rijden.


"Farys moet daar werken aan de waterleidingsnelweg die daar onder de grond loopt. De oude leidingen worden vervangen door nieuwe en daardoor zal je Aalst niet meer in kunnen via de Gentsesteenweg. Aalst verlaten via die weg kan wel nog", zegt Sylvie Syryn van Agentschap Wegen en Verkeer.

Het kruispunt tussen Boudewijnlaan en Gentsesteenweg wordt omgevormd tot een 'ovonde', een ovale rotonde.
Repro Rutger Lievens Het kruispunt tussen Boudewijnlaan en Gentsesteenweg wordt omgevormd tot een 'ovonde', een ovale rotonde.

Vrachtverkeer

Tegelijk gaan de tunnelwerken een nieuwe fase in. "Op het kruispunt Gentsesteenweg - Siesegemlaan - Boudewijnlaan komt er een ovonde (een rotonde, in de vorm van een ovaal, red.). In de ovonde zal men de graafwerken voor de tunnel verderzetten. Het komt erop neer dat je via de ovonde rond de werken zal kunnen blijven rijden en behalve de Gentsesteenweg overal in en uit kan rijden", zegt ze. "Hoe lang de ovonde er zal liggen is nog niet duidelijk. Zeker verschillende maanden."


Agentschap Wegen en Verkeer waarschuwt voor enorm grote verkeershinder vanaf 13 februari. "Het wordt pittig", zegt Sylvie Syryn. "We verwachten vier weken lang zeer veel hinder. Al het zwaar vrachtverkeer vanaf 7,5 ton moet de omleiding volgen via de E40 en zo naar de rotonde Haring om Aalst in te rijden. Het autoverkeer moet via de Kwalestraat en de Sint-Jobstraat. Daar zullen we een tijdelijk parkeerverbod instellen", zegt Syryn.

Carnaval

Nog een pittig detail, Aalst viert carnaval terwijl de Gentsesteenweg richting Aalst afgesloten is. "We raden iedereen aan om naar alternatieve vervoersmiddelen te zoeken", zegt Agentschap Wegen en Verkeer. "Wie toch met de auto naar Aalst wil, kan gebruik maken van de randparkings", zegt Sylvie Syryn. "De mensen zouden zeker eens onze website 'Aalst blijft bereikbaar' op www.ringaalst.be moeten bezoeken. Daar vind je tips over hoe je het best de stad kan bereiken en alle actuele info", zegt Agentschap Wegen en Verkeer. De tunnel van de Boudewijnlaan naar de Siesegemlaan moet op korte termijn de verkeersknoop in Aalst helpen ontwarren. De werken duren minstens nog tot eind 2018.