Tragic Error wordt Tragic (T)error

Patrick De Meyer.
Foto Repro Moreau Patrick De Meyer.
Liedjesschrijver, zanger, Aalstenaar en uitgeweken Merenaar Patrick De Meyer liet zich inspireren door de recente terreurdreiging voor een nieuw lied. "Met 'Der Terrorist' willen we de constante dreiging wat relativeren", vertelt hij.

In de new beat-periode scheerde Patrick De Meyer hoge toppen, onder meer met de megahit 'Tanzen' van Tragic Error in 1989. Daarna was hij ook actief voor Technotronic, T99, Daisy Dee en 2 Unlimited.

Neue Superstar

Vandaag laat hij zich inspireren door de recente terreurdreiging. "De vorige plaat van Tragic Error 'Herr President' ging over een bekende staatsleider waar iedereen boos op was. Ook nu liet ik me door de actualiteit inspireren", vertelt de man. "We worden voortdurend geconfronteerd met dreiging, onrust en angst. De media doen daar vaak nog een schepje bovenop waardoor wij nu eens besloten om te lachen met wat er gaande is."


De tekst is eenvoudig: 'Ich bin der Terrorist. Ich bin der Separatist, ich bin der neue Superstar." Een vette knipoog zo blijkt. "Aangezien die mannen nu voortdurend opduiken in filmpjes lijken het wel de nieuwe supersterren. Hopelijk zet dit liedje iedereen aan om eens te lachen en na te denken over waar we allemaal mee bezig zijn."

Via YouTube

Een hit zal de nieuwe song van 'Tragic Error', voor de gelegenheid omgevormd tot 'Tragic (T)error', wellicht niet worden. "Dat is ook niet de bedoeling en eerlijk gezegd is er niemand die het durft uit te geven. Daarom zullen we het zelf verspreiden via YouTube." Angst voor negatieve reacties heeft Patrick niet. "Het is een statement, maar ook niets meer dan dat." (KMJ)