Tienermeisjes aangerand na nachtje stappen: "We gaven hem vuistslag om erger te voorkomen"

"Dergelijke strafdossiers worden maar al te vaak geseponeerd"

Alexandra V. (17) en Lore U. (17) werden in de nacht van 21 op 22 april aangerand op het Vredeplein.
Van Damme Alexandra V. (17) en Lore U. (17) werden in de nacht van 21 op 22 april aangerand op het Vredeplein.
Twee tienermeisjes uit Aalst zijn aangerand op het Vredeplein in Aalst. De feiten dateren van twee weken geleden, maar raakten nu pas bekend. Het tweetal werd ongewenst betast en gekust door een man van vreemde origine. "We hebben hem een vuistslag verkocht om erger te voorkomen", klinkt het.

Het was in de nacht van vrijdag 21 op zaterdag 22 april dat Alexandra V. (17) en Lore U. (17) het slachtoffer werden van ongewenste intimiteiten. De twee tieners hadden die nacht gefeest in verschillende danscafé's toen ze om 3.30 uur besloten om te voet naar huis te gaan.


"Ik bleef die nacht bij Alexandra slapen. We moesten om 4 uur thuis zijn", zegt Lore. Toen het tweetal over het Vredeplein wandelde, merkte Alexandra op hoe een man van vreemde origine schuin achter hen liep. "Plots kwam hij achter ons aan en gaf hij een harde tik op ons achterwerk. We wilden weglopen, maar hij greep me bij de haren en nam mijn pols stevig vast", getuigt Lore. Alexandra verkocht de man een rake vuistslag om hem af te weren. "Daarop verloor hij grip en kon Lore ontkomen. Maar toen werd ik aan de haren getrokken en geslagen. We belandden uiteindelijk op de grond, waarop Lore de politie belde".

Passanten

Twee passanten snelden de meisjes in nood te hulp. "De man die ons betastte en sloeg, deed plots alsof er niets aan de hand was. Hij vertelde de passanten dat hij enkel 'hallo' wilde zeggen. Hij bleef enorm kalm en wou me plots knuffelen. Toen hij me eenmaal stevig vast had genomen, begon hij me te kussen. Eerst op de wang, later ook op de mond", zegt Alexandra. Kort voor de politie ter plaatse was, lukte het de meisjes om hem weg te duwen. "In plaats van weg te lopen, bleef hij gewoon staan. De politie kon hem dan ook snel oppakken", klinkt het.

Weer vrij

Het duurde tot vorige week donderdag voordat de twee tieners het verhaal aan hun ouders vertelden. "We schaamden ons voor wat er ons was overkomen". Hun ouders besloten om meteen naar het politiekantoor te stappen en klacht in te dienen. Daar kregen we te horen dat de dader enkel zijn roes in de cel had moeten uitslapen. Hij is weer vrij, maar wordt uitgenodigd voor verhoor. Pas als hij ontkent kunnen de camerabeelden opgevraagd worden. Wie de twee passanten waren, weten we niet. We hopen dat ze zich alsnog bij de politie melden".


Een bron dicht bij het onderzoek laat weten dat dergelijke strafdossiers maar al te vaak geseponeerd worden. Net daarom besloten de tieners samen met hun ouders om het verhaal publiek te maken. Burgemeester Christoph D'Haese reageert ontsteld en hoopt dat het parket - waar momenteel een onderzoek loopt - het sluitstuk van de justitiële ketting kan geven.


"Als de feiten bewezen verklaard zijn, hoop ik dat het dossier niet op de te grote hoop van geseponeerde dossiers terechtkomt", klinkt het.