Tien chauffeurs testen positief bij alcohol- en drugscontrole

Koen Baten
In de nacht van 7 op 8 februari controleerde de lokale politie van Aalst 280 bestuurders op alcohol of drugs in het verkeer. Uiteindelijk werden tien mensen onder invloed betrapt achter het stuur. Drie rijbewijzen werden ingetrokken voor 15 dagen. 

Van de tien bestuurders die langs de kant moesten gaan staan omdat ze gedronken hadden werden er vier rijbewijzen ingetrokken voor zes uur. Zij krijgen ook een boete tot 2.000 euro. Een bestuurder kreeg een onmiddellijke intrekking van 15 dagen en zal zich later voor de politierechtbank moeten verantwoorden. 

Vier bestuurders werden na een checklist onderworpen aan een speekseltest, bij twee bestuurders was het resultaat positief. Zij kregen ook een onmiddellijke intrekking van 15 dagen. Een van deze bestuurders reed ook rond tijdens een rijverbod en had zijn proeven nog niet opnieuw afgelegd. 

De politie kon ook een kleine hoeveelheid amfetamines aantreffen in een voertuig. Deze werden in beslag genomen en er werd een proces-verbaal opgesteld. Bij de controle werd ook een inbreuk vastgesteld op de voorlopige hechtenis. Hij schond zijn voorwaarden en er werd een pv opgesteld. 

Daarnaast waren er ook nog enkele kleine overtredingen zoals het niet naleven van de voorwaarden voor een voorlopig rijbewijs, het niet dragen van de gordel en het foutief gebruiken van een parkeerkaart voor mindervaliden. Tot slot werd er ook nog een iemand aangehouden voor het verstoren van de openbare orde.