Tien bestuurders kijken te diep in het glas

Koen Baten
De Aalsterse politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een controle gehouden op alcohol en drugs in het verkeer. Er werd gewerkt met een team dat op verschillende locaties controleerde.  Vijfhonderd bestuurders werden aan de kant gezet. 

Bij tien bestuurders werd er uiteindelijk alcohol gedetecteerd. Vier bestuurders kregen een rijverbod van drie uur opgelegd. Vijf andere bestuurders kregen een rijverbod van zes uur en zullen een boete tot 2.000 euro ontvangen. Een bestuurder kreeg een onmiddellijke intrekking van 15 dagen. 

Speekseltest

Bij drie bestuurders werd een speekseltest afgenomen. Een keer was het resultaat positief. Hij kreeg ook een onmiddellijke intrekking van 15 dagen. Er werden ook nog verdovende middelen aangetroffen in zijn wagen. 

Daarnaast kon de politie ook nog enkele andere overtredingen vatten. Een chauffeur kreeg een proces-verbaal wegens geen geldige keuring. De politie legde ook een voertuig aan de klem dat mogelijk niet verzekerd was. Er werd ook een pv van waarschuwing geschreven voor defecte verlichting en voor het niet inschrijven van een voertuig. 

Tot slot werd een persoon die geseind stond met een verval om te sturen betrapt. De opdracht werd uitgevoerd en er is een pv opgesteld. 
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Alfons Van weijenberg

    Weer goed werk geleverd In de stad