Tesla vliegt met hoge snelheid uit bocht en richt ravage aan

Bewoners in het huis slapen beneden en komen met de schrik vrij

De Tesla zorgde voor een ware ravage op de Dries in Nieuwerkerken.
Koen Baten De Tesla zorgde voor een ware ravage op de Dries in Nieuwerkerken.
Op de Dries in Nieuwerkerken heeft een bestuurder van een Tesla Model X dinsdagavond een ware ravage aangericht met zijn wagen. In een scherpe bocht verloor de automobilist plots de controle over het stuur, ramde hij een geparkeerde wagen en kwam hij vervolgens op twee wielen tot stilstand tegen een gevel. Vermoedelijk was de bestuurder onder invloed. 

Het ongeval gebeurde dinsdag rond 23.30 uur in de richting van de Stationsstraat. De automobilist was met twee passagiers op weg naar huis toen het plots fout ging. Verschillende getuigen zagen dat hij met hoge snelheid uit de bocht ging en een geparkeerde Citroën ramde. Het voertuig reed daarna door een haag en kwam tot stilstand tegen de gevel van een woning. Ook een tweede geparkeerde voertuig werd daarbij zwaar toegetakeld.

De Tesla veroorzaakte een ware ravage op de Dries in Nieuwerkerken.
Koen Baten De Tesla veroorzaakte een ware ravage op de Dries in Nieuwerkerken.

Twee woningen liepen aanzienlijke schade op door de zware klap. De bewoners van het getroffen huis waren op het moment van de feiten al aan het slapen op het gelijkvloers. De geparkeerde wagen die de grootste klap heeft opgevangen, kon voorkomen dat de Tesla de gevel kon binnenrijden en een ware ravage in het huis kon aanrichten. De bewoners van de woning zijn danig onder de indruk door het ongeval. “Het klonk alsof er een oorlog was uitgebroken”, aldus de bewoner. “Ik en mijn vrouw slapen beneden vlak aan het raam, dit had veel slechter kunnen aflopen. Wij lagen al te slapen toen het ongeval gebeurde. Plots schrokken we wakker door de hevige klap. Onze voordeur is volledig vernield, de bestuurder van de Tesla moet echt veel te hard hebben gereden. Het zal een tijd duren vooraleer de schade volledig hersteld zal zijn.” 

Veel snelheidsduivels

Verschillende buurtbewoners beamen dat er op de Dries in Nieuwerkerken regelmatig veel te hard wordt gereden. “Zeker hier in de bocht scheuren ze er soms door. Echt niet meer normaal", klinkt het. Het is dan ook niet de eerste keer dat er zich een zwaar ongeval voordoet op de Dries. Enkele jaren geleden ging even verderop ook al een auto uit de bocht, ook die kwam tot stilstand tegen de gevel van een woning. “Het is niet te begrijpen dat hier zo snel wordt gereden. Misschien kunnen er maatregelen worden genomen om de snelheid hier naar omlaag te krijgen", klinkt het. 

De drie inzittenden van de Tesla werden naar het ziekenhuis gebracht, maar zijn er niet erg aan toe. Mogelijk had de bestuurder wel gedronken. Door het ongeval zijn twee van de drie auto’s volledig rijp voor de schroothoop. 

De Tesla zorgde voor een ware ravage op de Dries in Nieuwerkerken.
Koen Baten De Tesla zorgde voor een ware ravage op de Dries in Nieuwerkerken.13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Pascal Fransen

  Één tijdje geleden was er ophef omdat een suv een ongeval had veroorzaakt in een stad toen riep men op om dit soort voertuigen in steden te verbieden. Dan stel ik voor om de lijn door te trekken. Het ligt niet aan het model van wagen het is hoe men met de rechtervoet omgaat.

 • tom boons

  Waarom moet het merk Tesla weer genoemd worden ? Dat merk word precies geviseerd terwijl ......

 • Dirk DE Bakker

  Dat is een wagen die de werkende mens betaald, zwaar straffen en alle maar dan ook alle kosten laten betalen.

 • Wauters Frans

  Jan van Rompaey een verhoging van de premie wordt enkel toegepast bij diegene die aansprakelijk is, niet bij de slachtoffers die via hun verzekeraar vergoed worden, maar die verzekeraar recupereert bij de aansprakelijke!

 • Jan Van Rompaey

  Geen probleem die zal zeker omnium verzekerd zijn. De andere verzekerden kunnen een verhoging van de polis verwachten.Zo werkt onze democratie.