Telex

Er komt een prikkelarme kermisdag in Aalst. Dat heeft schepen Katrien Beulens (CD&V) beslist. "In navolging van het project in onder meer Hasselt, zal op de kermis in Aalst de Dag van het Kind op donderdag 4 februari prikkelarm verlopen. Op deze dag is het de bedoeling dat het geluid begrensd zal worden. Felle lichten worden gedimd en de microfoons zullen enkel gebruikt worden om de start van een attractie aan te kondigen", zegt Beulens. "Op die manier wil de stad in samenspraak met de foornijveraars tegemoet komen aan alle kermisbezoekers, ook aan mensen met een vorm van autisme of epilepsie. Niet iedereen is immers liefhebber van de overvloed aan lichten en geluid." De prikkelarme kermis was een vraag van sp.a en Jongsocialisten.


Enkele losse groepen zijn van plan om met carnaval een feestje te bouwen op de Hopmarkt, waar vroeger het postgebouw was. De losse groepen De Toeigplekkers, De Felle Protten, Ert van afgank, Grat Misbosjt, Lisj, Lotj A Goan en De Voil Majoretten organiseren er een openluchtcarnavalsfuif zondag 7 februari vanaf middernacht.


Vrienden en supporters van de Blaa Biskoppen zijn welkom op carnavalzondag 7 februari vanaf 20 uur in het Onthaalcomplex Keizershallen voor de 'Oilsjterse Carnavalreceptie'. U zal moeten netwerken bij uw favoriete Blaa Biskop om een uitnodiging te krijgen. Contacteer de Blaa Biskoppen via blaabiskoppen@gmail.com