Technische problemen bij Binnenlandse Zaken, nog geen enkele Aalsterse uitslag bekend

Een stemcomputer, waarop  wel 'blanco' kan worden gestemd, maar waarmee het onmogelijk is 'ongeldig' te stemmen.
Sven Ponsaerts Een stemcomputer, waarop wel 'blanco' kan worden gestemd, maar waarmee het onmogelijk is 'ongeldig' te stemmen.
Door een technisch probleem in het computersysteem van Binnenlandse Zaken kunnen steden en gemeenten voorlopig geen uitslagen meer doorgeven. Daardoor is er in Aalst nog geen enkele uitslag bekend.

Het nieuws wordt bevestigd door Aalsters schepen Mia De Brouwer (N-VA). “Onbegrijpelijk maar waar, het systeem van Binnenlandse Zaken ligt plat. Daardoor hebben we nog geen enkele uitslag kunnen doorgeven vanuit Aalst”, zegt ze. Het is dus nog eventjes wachten op de resultaten van de stembusgang in Aalst.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Michael De Bruyn

    Is het onder deze omstandigheden nodig om de voorzitters en secretarissen van de stembureau’s te blijven gijzelen in het administratief centrum in Aalst? Deze mensen zijn sinds 6 uur deze ochtend “pro deo” aan de slag... Er zijn ook grenzen aan de burgerzin...