Streekmotor23 steunt opnieuw lokale projecten

Wim Lybaert geeft tuintips aan schepen Smeyers, Joachim Rummens en Stefanie Albers van Streekmotor 23.
Foto Rutger Lievens Wim Lybaert geeft tuintips aan schepen Smeyers, Joachim Rummens en Stefanie Albers van Streekmotor 23.
Via Streekmotor23 kan je opnieuw steun krijgen om ondersteuning te krijgen voor jouw droomproject. Verenigingen en burgers kunnen hun projectideeën nog indienen tot 22 november 2018. Door middel van crowdfunding wordt geld ingezameld, Streekmotor23 verdubbelt het opgehaalde bedrag met een maximum van 5.000 euro.

Streekmotor23 is sinds 2017 actief als streekfonds van de 23 gemeenten van Zuid-Oost-Vlaanderen. Op die manier werden in 2017 en 2018 reeds 12 concrete projecten mogelijk gemaakt. Dit najaar worden opnieuw projecten geselecteerd. Verenigingen en burgers kunnen hun projectideeën nog indienen tot 22 november 2018.

Stefanie Albers, coördinator van Streekmotor23 licht de projectoproep toe. “We steunen sociale projecten met een sterke link met de omgeving. De projecten spelen in op een sociale nood en bevorderen het welzijn. Daarnaast zetten de projecten de omgeving in als hefboom en/of zetten zich in voor die omgeving: het landschap, erfgoed, klimaat enz.", zegt ze.

Gendarmerietuin

Een jury selecteert de projecten die het best beantwoorden aan de projectcriteria. De geselecteerde projecten krijgen niet zomaar projectsteun: De initiatiefnemers moeten eerst zelf de helft van de nodige middelen inzamelen met crowdfunding. Streekmotor23 verdubbelt het opgehaalde bedrag met een maximum van 5.000 euro.

Joachim Rummens, initiatiefnemer van de Gendarmerietuin in Aalst, kijkt tevreden terug op het eerste seizoen van de Gendarmerietuin. “Wat vroeger onbenutte open ruimte was aan de Gendarmerie in de Aalsterse binnenstad, hebben we deze zomer omgetoverd in een stadsmoestuin: Een plaats waar Aalstenaars hun eigen groenten kunnen kweken en waar VZW Ruyskensveld (bijzondere jeugdzorg) aan de slag gaat samen met de jongeren die ze opvangen. Streekmotor23 is een echte boost geweest in dit project.”
Dankzij Streekmotor23 werd 3.520 euro opgehaald voor de Gendarmerietuin.

Informatie over de criteria en de indiening vind je op https://www.streekmotor23.be/static/steun-steun-aanvragen of via info@streekmotor23.be.

De Gendarmerietuin
Streekmotor De GendarmerietuinReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.