Straks geen carnavalsradio's tijdens carnaval?

TOEKOMST AJOIN MUSIC EN OILSJT MJOEZIK IN HANDEN SVEN GATZ

Het enthousiaste team van Ajoin Music startte al met de uitzendingen.
Foto Repro Rutger Lievens Het enthousiaste team van Ajoin Music startte al met de uitzendingen.
Ajoin Music is weer in de ether en op 13 november start ook nog Oilsjt Mjoezik. 24 op 24 draaien de zenders carnavalsnummers en dat tot carnaval. Tenzij... minister Sven Gatz (Open Vld) voor nieuwjaar de stekker eruit trekt. Op dit moment zijn er 4 gegadigden voor 2 frequenties. "Het zou goed kunnen dat Aalst tegen carnaval geen carnavalszender meer heeft", zegt Ewoud Van Der Poorten van Oilsjt Mjoezik.

Terwijl de rest van het land met zijn hoofd bij Halloween zat, ging carnavalsradio Ajoin Music dinsdagavond de ether in op 106.7FM. "Drie maanden lang, elke dag weer 'live' carnavalsradio in Aalst", zegt Philippe Van Gerven van City Music, de radiozender die Ajoin Music maakt. "Alle helden van vorig jaar zijn terug op post en superenthousiast, zo ook Taxi Jef met nieuwe verrassende gasten en de Schaa Meekes. Voor het eerst na al die jaren zal ook een van onze reclamestemmen programma maken. Gary Van Overstraeten hoor je voortaan elke werkdag van 9 tot 10 uur. Hij blijft samen met 'Bremt' op een ludieke manier de reclamespotjes inspreken, exclusief voor Ajoin Music. Via Ajoinmusic.tv streamen we beelden uit de studio."

Onzekerheid

Ajoin Music is nu al voor de twaalfde keer op de radio en Van Gerven maakt zich sterk dat zijn carnavalsradio ook tijdens carnavalstijd bij alle belangrijke gebeurtenissen zal zijn. "Uiteraard zullen we weer overal aanwezig zijn bij alle carnavalsgebeurtenissen", zegt hij.


Tenzij... Minister Gatz er anders over beslist. Zowel bij Ajoin Music als Oilsjt Mjoezik is er onzekerheid. "De minister zou de erkenningen voor alle resterende 120 kandidaten tegen eind november bekendmaken", zegt Van Gerven. Zijn 'concullega' Ewoud Van Der Poorten van OilsjtMjoezik/Goeiedag Radio zegt dat zijn carnavalszender op 13 november van start zal gaan. "Drie maanden voor carnaval, zoals altijd", zegt Ewoud. "Ook op 105.1FM zal 24 op 24 uur carnavalsmuziek gespeeld worden, op Oilsjtmjoezik.be zal je alles kunnen volgen, maar de precieze programmatie van Oilsjt Mjoezik blijft nog een verrassing tot 13 november."

Geen alternatief

Op dit moment zijn Studio Ajoin/City Music, Radio Katanga en Stadsradio Goeiedag kandidaat voor 105.1FM. De frequenties 107.8FM en 105.8FM worden gegeerd door City Music, Radio Pros en Stadsradio Goeiedag. Voor 13 december weten de radio's waar ze aan toe zijn. "In de wandelgangen is te horen dat we het eind november gaan weten. Het kan goed zijn dat geen enkele carnavalsradio een frequentie binnenhaalt en dat zowel Ajoin Music als Oilsjt Mjoezik er niet meer zijn met carnaval. Dat weerhoudt ons niet om er volledig voor te gaan en vol enthousiasme van start te gaan met de carnavalszender. Met evenveel energie als andere jaren. Er is geen alternatief."