Straalmotor van 30 miljoen euro beschadigd nadat chauffeur met lading brug schuurt

De vliegtuigmotor liep ook schade op.
RV De vliegtuigmotor liep ook schade op.

In Erembodegem op de E40 is een vrachtwagen geladen met een straalmotor voor een airbus tegen de onderkant van de brug gereden. Dit gebeurde rond 15.30 uurVermoedelijk was de lading te hoog voor de brug. Er zijn diepe groeven aan de onderkant van de brug te zien en ook de motor raakte beschadigd. De motor, een Rolls Royce straalmotor met een waarde van zo'n 30.000.000 euro was op weg naar Duitsland om in een Airbus te plaatsen van Lufthansa. Het is niet duidelijk of de motor nog gebruikt kan worden. Niemand raakte gewond en de verkeershinder bleef beperkt omdat de vrachtwagen zich op de pechstrook kon plaatsen. 
17 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Nicolai Warnderink Vinke

  Dat lakentje maakt het niet , maar hoogstwaarschijnlijk een transporteur die de wettelijke hoogtes niet kent van het uitzonderlijk op de Belgische autostrades , anders zou hij weten dat er 5 plaatsen over heel Belgie zijn waar men met niet hoger dan 4m over de autostrade mag ,

 • John Geers

  De verpakking , een lakentje ,lijkt ook wel ridicuul voor dergelijk gesofisticeerd en delicaat transport. Transporteur binnenkort failliet ?

 • Marco Van Laer

  Op 100m voor mij zien gebeuren! Heeft heel veel geluk gehad dat zijn lading geen 10cm hoger kwam, was nog wat anders geweest dan...

 • Norbert De Smet

  Normaal staat voor de brug een plaat die de doorlaatbare hoogte aangeeft. Die cowboy moet toch weten hoe hoog zijn lading is. Of er schort iets aan zijn opleiding, of aan zijn verantwoordelijkheid en bekwaamheid.

 • Jan Deman

  wat een domme chauffeur...