Stadswandeling ‘Oever ‘t wooter’ met gids Bart Backaert

Bart Backaert
Photonews Bart Backaert
Curieus Aalst organiseert op 19 mei een stadswandeling op de Rechteroever van Aalst met gids Bart Backaert. De wandeling kreeg de titel ‘oever ’t wooter’, want zo heet de wijk in de volksmond.

“Met zijn veertig jaar ervaring bij de groendienst van Aalst, waarvan twintig jaar als hoofd, blijft Bart Backaert onze favoriete gids. Hij kent de mooiste en groenste plekjes. Ook die van Rechteroever”, zegt de organisator. “De tocht begint aan het Beukenhof, vanwaar Bart ons zal meenemen naar het Zwembadpark om dan via de kerk van Mijlbeek en de Moorselbaan naar de fantastische tuin van Willy Keymeulen te gaan kijken. Deze hobbytuinier schreef een boek over de moerbeiboom en de kweek van zijderupsen. 27 moerbeibomen zullen we zien in één stadstuin.”

“Vervolgens wandelen we naar de carnavalshallen en keren langs het Bleekveld en het noorden van het zwembadpark terug naar ons beginpunt”, zegt Curieus. “In café het Beukenhof eten we samen een boterham. Curieus trakteert traditiegetrouw.”

Afspraak om 10 uur aan het Beukenhof in de Langestraat. De toegang wordt betaald bij het vertrek van de wandeling en kost 8 euro: gids en picknick zijn inbegrepen. Dranken niet. Inschrijven kan via curieus.aalst@curieus.be of bellen naar 0476/56.01.00.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.