Stad wil doorsteek naar Keizershalparking opfleuren

Zo zou de doorsteek naar de parking Keizershallen eruit gaan zien.
Stad Aalst Zo zou de doorsteek naar de parking Keizershallen eruit gaan zien.
De doorsteek tussen Keizershalparking en Keizersplein wordt aantrekkelijker. De stad zal ook het steegje aan de Kapiteintjesstraat opfleuren. "Beide steegjes zijn een toegangspoort naar het winkelhart en zullen een nieuwe, frisse en aantrekkelijke aanblik krijgen", zegt de stad Aalst.

"De doorsteek van het Keizersplein naar de parking Keizershallen en de Kapiteintjesstraat zijn momenteel niet echt uitnodigend. Bovendien kunnen bezoekers die op parking Keizershallen parkeren zich moeilijk oriënteren om de weg te vinden naar het centrum", aldus de stad.

De stad wil beide steegjes een echte onthaalfunctie geven als toegangspoort naar het shoppinghart. "Ze zullen een typische Aalsterse identiteit krijgen. De stad heeft een schetsontwerp gemaakt voor de omgeving met een aantal creatieve ideeën", zegt schepen Iwein De Koninck (CD&V). "De structuur van de luifel wordt in felle kleuren geschilderd volgens de huisstijl van de stad. Op deze wijze wordt de luifel een kleurrijke blikvanger die onmiddellijk opvalt. Een ludiek stadsplan moet bezoekers onthalen en wegwijs maken in Aalst en de belangrijkste bezienswaardigheden en plekken in de stad tonen."

Stadsjungle

Om de steegjes nog meer karakter te geven, worden historische figuren opgevoerd die de bezoeker binnenloodsen in de stad en het verhaal van de stad vertellen. "Plantenbakken zorgen voor meer groen en aan de inkom van het Trefcentrum worden de luifels ontmanteld en voorzien van klimplanten, dit zal eruit zien als een 'stadsjungle'. Hier kunnen passanten even ontsnappen aan de drukte en genieten van een groene rustruimte te midden van de stad", zegt schepen Caroline Verdoodt (N-VA).

Zo zou de doorsteek naar de parking Keizershallen eruit gaan zien.
Stad Aalst Zo zou de doorsteek naar de parking Keizershallen eruit gaan zien.

Speelse lijnen en kleuren vormen spelaanleidingen voor kinderen, moeten passanten prikkelen en geven de steegjes een unieke aanblik. "Een uniforme verharding in vlakke platines knipoogt naar het verleden. Steegjes werden immers vroeger altijd in kasseien aangelegd. Hiervoor worden dezelfde materialen gebruikt als bij het plein voor Utopia", zegt schepen van Stadsvernieuwing Ann Van de Steen (Lijst A). “Deze toegangspoort tot onze stad is op vandaag ronduit lelijk, onaantrekkelijk, donker en moeilijk toegankelijk. Dergelijke steegjes kunnen omgetoverd worden tot pareltjes binnen een stad en kunnen enkel ons imago ten goede komen.”

De uitvoering is voorzien in het najaar van 2018 en in het voorjaar van 2019.




1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • HUBERT REDANT

    Weer geldverkwisting. Ze zouden beter terug en meer zitbanken moeten plaatsen in de straten voor de oudere en mensen die moeilijk ter been zijn. Dan kunnen die mensen ook eens gaan winkelen en af en toe rusten zoals vroeger.