Stad huurt reinigingsfirma om geurhinder te bestrijden

Een reinigingsfirma kwam de riolering spoelen.
Foto TVDN Een reinigingsfirma kwam de riolering spoelen.

De stad Aalst heeft gisteren een reinigingsfirma ingehuurd om een sterke geurhinder te bestrijden. Die beslissing kwam er nadat tientallen bewoners uit Overhamme de hulpdiensten hadden gebeld om een vermoedelijk gaslek te melden. Dinsdag rond 18.30 uur kreeg de Aalsterse brandweer de eerste meldingen over het vermeende lek. De hele avond en ook 's nachts stroomden gelijkaardige meldingen binnen bij zowel de brandweer als Eandis. De geur was vooral merkbaar in de Overhammekouter, de Brusselse Steenweg, de Langestraat en de Oude Aardeweg. "We waren vooral bezorgd omdat de doordringende geur sterk naar gas rook", zegt een buurtbewoonster.


"Onze brandweer heeft aan elke oproep gehoor gegeven en heeft met gepast materiaal metingen verricht. Ook Eandis heeft gasmetingen uitgevoerd, maar kon niets vinden. Ondertussen is het duidelijk dat het om een lozing van een product in de riool gaat", zegt burgemeester Christoph D'Haese (N-VA).


Om de geurhinder zo snel mogelijk op te lossen, werd besloten een gespecialiseerde firma de rioolbuizen te laten spoelen. Tijdens de spoelbeurt werd duidelijk dat er mogelijk zwarte olie werd geloosd. "De dader vinden zal moeilijk worden, maar als we hem vinden, krijgt hij de rekening voorgeschoteld", verzekert D'Haese. (TVDN)