Stad beloond voor het vervangen van vervuilende carnavalswagens

Stad Aalst wil de dieselgeneratoren in de stoet vervangen door batterijen op groene stroom.
Oost-Vlaanderen Stad Aalst wil de dieselgeneratoren in de stoet vervangen door batterijen op groene stroom.
De provincie Oost-Vlaanderen heeft 202.817 euro uitgedeeld aan lokale besturen, scholen en verenigingen die hun best doen om de CO2-uitstoot te verminderen. De stad Aalst is een van de twaalf geselecteerden met een project rond een duurzamere carnavalsstoet.

“Deze twaalf projecten zijn inspirerende voorbeelden van energiebesparing en de productie van hernieuwbare energie. Ze helpen mee het maatschappelijk draagvlak te creëren en tonen het belang aan van de betrokkenheid van de verschillende doelgroepen, actoren en generaties”, zegt gedeputeerde Riet Gillis, bevoegd voor Klimaat en Energie.

De stad Aalst werd geselecteerd met zijn project rond milieuvriendelijkere praalwagens. “De praalwagens in de jaarlijkse stoet van Aalst carnaval zijn sterk vervuilend en energie-intensief. Met het STOET-project ‘Samen Tijdens Oilsjt carnaval Energieverbruik Terugdringen’ wil de stad Aalst samen met de carnavalsgroepen de dieselgeneratoren vervangen door batterijen op groene stroom.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.