Spookrijdster gekneld in voertuig na horrorcrash

De Audi werd volledig opengeknipt om de 37-jarige vrouw te kunnen bevrijden.
Foto Tim Van Damme De Audi werd volledig opengeknipt om de 37-jarige vrouw te kunnen bevrijden.
Ter hoogte van het rondpunt Albatros in Erembodegem gebeurde tussen zondagnacht en maandag een zware crash.

Rond 1.45 uur ging het gruwelijk mis in de richting van Ninove naar Aalst. Een 37-jarige vrouw uit Ninove knalde met aanzienlijke snelheid op de betonnen verhoging van het rondpunt. Haar wagen werd de lucht in gekatapulteerd en ging overkop alvorens met de linkerflank tegen het uiteinde van de vangrails op de middenberm van de N45 te knallen. Daar bleef de witte Audi A1 staan.

Spookrijder

Getuigen zagen hoe de vrouw al spookrijdend uit de richting van Aalst kwam. "We stonden te wachten om het rondpunt richting Aalst op te rijden toen we de witte auto op ons af zagen komen. Het ging enorm snel. De klap was dan ook enorm", klinkt het.


De hulpdiensten reden in allerijl naar de plaats van het ongeval om de geknelde moeder van twee kinderen uit haar zwaar verhakkelde Audi te bevrijden. De Aalsterse brandweer en Erembodegem gingen zeer adequaat tewerk en knipten het kofferdeksel, drie deuren en het dak van de wagen open. Pas dan kon de vrouw kermend van de pijn, maar zonder levensgevaar uit haar hachelijke positie worden bevrijd.


Al die tijd sloot de lokale politie het stuk N45 tussen de Driehoekstraat en rondpunt Albatros af voor het verkeer komende van Ninove. Er werd een omleiding voorzien via het industriegebied van Erembodegem. Wie van Aalst naar Ninove reed, kon stapvoets voorbij over een enkele rijstrook.


Ruim vier uur na de vreselijke crash, kon het voertuig van de vrouw getakeld worden. Al die tijd bleef de plaats van het ongeval afgesloten. Het parket stelde een verkeersdeskundige aan om het ongeval te bestuderen. Waarom de vrouw in de verkeerde rijrichting reed, is nog niet duidelijk. (TVDN)