Sp.a onderhandelt niet verder met D’Haese (N-VA) over bestuursakkoord

Sam Van De Putte.
Repro Lievens Sam Van De Putte.
Sp.a Aalst heeft aan burgemeester Christoph D’Haese (N-VA) laten weten niet verder te willen onderhandelen over een nieuw bestuursakkoord.

De partij laat weten uit de onderhandelingen te stappen. “Woensdagavond vond er, op uitnodiging van de burgemeester als formateur, een verkennend gesprek plaats met sp.a”, zegt Sam Van de Putte, lijsttrekker van sp.a. “Een verkennend aftoetsend gesprek, kan je geen onderhandelingen noemen. We zijn er zelfs nooit aan begonnen.”

“Sp.a Aalst ziet het sterk sociaal, progressief en groen programma waarmee ze naar de kiezer trok niet verzoenbaar met een rechtse coalitie die aankondigt een nog rechtser beleid te willen voeren. Sp.a gaat dan ook niet in op de vraag tot verdere gesprekken”, aldus Sam.

Christoph D’Haese (N-VA) had dinsdag aan CD&V laten weten dat hij verder onderhandelde met Open Vld, sp.a en Lijst A. Sp.a verlaat nu al de onderhandelingstafel.
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Rudy Fosselle

    Een nieuw vestje kopen Sam, would be burgemeester (geef toe dit is heel mottig) en wat minder hypocriet en gemaakt lachen ,een beetje progressief worden en je bent er voor de Aalsterse kiezer (heel bijna)

  • Rudy Fosselle

    Sam toch, koop je een vestje dat wat past bij jou; alleszins kleiner ,wat progressiever qua stijl en rechts wat meer geplooid.

  • Rudy Fosselle

    Zijn jasje is hem wat te groot in tegenstelling tot zijn verstandelijke vermogens annex realiteitszin