SMI wint voor het tweede jaar op rij ‘De Warmste Quiz’ ten voordele van kraamklinieken in Oost-Congo

Voor het tweede jaar op rij won het team van het Sint-Maarteninstituut de quiz.
SMI Voor het tweede jaar op rij won het team van het Sint-Maarteninstituut de quiz.
Een delegatie van het Sint-Maarteninstituut uit Aalst heeft voor het tweede jaar op rij De Warmste Quiz ten voordele van Renaissance gewonnen. Renaissance is de hulporganisatie van gynaecoloog Guy Verhulst die zwangere vrouwen, kersverse moeders en pasgeboren baby’s in Oost-Congo ondersteunt.

“De hulporganisatie is vooral in en rond Bukavu actief”, zegt Peter Dossche van SMI. “Ze wil vrouwen en kinderen betere zorgen aanbieden voor, tijdens en na de bevalling. Zo koopt de organisatie noodzakelijke apparatuur aan voor prenatale raadplegingen. Zo leidt ze zorgverleners op en optimaliseert de infrastructuur en de werking van de verloskamer. Daarnaast biedt ze steun aan andere gezondheidsinitiatieven die zwangere vrouwen en baby’s ten goede komen.”

Renaissance werd in 2013 opgericht door gynaecoloog Guy Verhulst en zijn vrouw Lut Sallet. Ondertussen kan de organisatie rekenen op een vijftigtal vrijwilligers die zich inzetten voor het project. Het project steunt volledig op giften die beheerd worden door de Koning Boudewijnstichting.

Vorige zaterdag streden 47 quizploegen om de hoogste eer in de derde editie van de Warmste Quiz, gepresenteerd door Liesbeth De Vuyst en Steven Van Herreweghe. Voor het tweede jaar op rij won het team van het Sint-Maarteninstituut de quiz.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.