Smeyers (N-VA): “Helft van leefloonloonstudenten deed op onze vraag een vakantiejob”

Sarah Smeyers (N-VA)
Photo News Sarah Smeyers (N-VA)
“Halfweg de zomervakantie deed meer dan de helft van de Aalsterse leefloonloonstudenten een vakantiejob”, dat meldt schepen van Sociale Zaken Sarah Smeyers (N-VA).

“In ruil voor hun kans om alsnog een diploma te behalen, ondertekenen deze leefloongerechtigde jongeren een afsprakencontract waarin hun rechten en plichten staan. Het verplicht vakantiewerk is één van deze voorwaarden in hun OCMW-contact”, zegt schepen Sarah Smeyers (N-VA).

62 jongeren

Intussen hebben 62 jongeren vakantiewerk gedaan. Drie leefloonstudenten werden vrijgesteld omwille van gezondheids- of billijkheidsredenen, zoals bijvoorbeeld een ongeval. Halfweg de zomer zoeken 31 leefloonstudenten nog naar een vakantiewerk. Wie nog geen vakantiejob gedaan heeft in de maand juli start ermee in de tweede helft van augustus of september.

“Door deze voorwaarde te stellen bij leefloonstudenten werkt OCMW Aalst aan twee doelstellingen”, aldus Smeyers. “Eerst en vooral verhoogt een vorming en diploma hun slaagkans op de arbeidsmarkt. Bovendien krijgen kwetsbare jongeren door het vakantiewerk een eerste ervaring op de arbeidsmarkt.”

Schoolresultaten

Naast het vakantiewerk volgt het OCMW nauwgezet hun schoolresultaten op. Met de jonge cliënten worden afspraken gemaakt over het verloop van hun studies of vorming gedurende hun hulpverleningstraject”, zegt ze. “Op elk levensdomein biedt het OCMW waar nodig ondersteuning vanuit een integrale aanpak. Maar de slaagkans hangt grotendeels af van de houding van de leefloongerechtigde”, stelt de schepen vast.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.