Sint-Maarten is in Aalst: “Er zijn dit jaar geen stoute kinderen”

Sint-Maarten op het Werfplein bij de brave kindjes.
Rutger Lievens Sint-Maarten op het Werfplein bij de brave kindjes.
Sint-Maarten heeft samen met een dozijn echte Zwarte Pieten met de boot aangemeerd in Aalst. De Sint werd verwelkomd door een massa kinderen op het Werfplein. Zij werden beloond met zakken snoep van de Zwarte Pieten. De Sint had ook goed nieuws voor de kinderen.

In Aalst kennen ze geen Sinterklaas, Sint-Maarten is er de patroonheilige van de stad en deelt er op 11 november ook de cadeautjes en snoep uit aan alle brave kinderen. Die brave kinderen stonden hem zaterdag op te wachten op het Werfplein. Onder hen Mats (3) en Finn (5). Op de vraag of zijn braaf zijn geweest, antwoordden ze meteen ‘Ja!’. En of ze schrik hadden van de Sint? ‘Nee!’ Er lijkt weinig twijfel over te bestaan dat ze de gevraagde racebaan zullen terugvinden bij hun thuis op 11 november, maar ze moeten dus wel hun schoentje zetten, met een wortel erbij voor het paard van de Sint en een pint bier voor Zwarte Piet.

De Sint werd met een koets met paarden voor naar de Grote Markt gereden en op het balkon van het oude stadhuis hield hij een toespraak voor de kinderen. “We komen met de boot van Spanje en de bootreis was vermoeiend. Zowel voor de Zwarte Pieten als voor mezelf. Maar van al het gejuich van vandaag en de mooie tekeningen krijgen de Zwarte Pieten en ik heel veel positieve energie”, zei hij. Zwarte Piet haalde zijn dik boek met alle namen van brave en stoute kinderen. Na een blik in het boek, sprak de Sint de woorden: “Er zijn dit jaar geen stoute kinderen!”

Sint-Maarten op het balkon van het stadhuis.
Rutger Lievens Sint-Maarten op het balkon van het stadhuis.
Sint-Maarten op zijn troon op het Werfplein.
Rutger Lievens Sint-Maarten op zijn troon op het Werfplein.
Sint-Maarten kwam met de boot aan in Aalst.
Rutger Lievens Sint-Maarten kwam met de boot aan in Aalst.
Mats en Finn stonden te wachten op de Sint.
Rutger Lievens Mats en Finn stonden te wachten op de Sint.1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Peter Haerens

    Geen stoute kinderen? Sint Maarten is slecht ingelicht. Ofwel mag hij om politiek correcte redenen niks zeggen van de stoute kindjes die af en toe de stationsbuurt onveilig maken.