Sint-Jozefscollege en GO! De Handelsschool ontvangen Groene Vlag van Eco-Schools van minister Schauvliege

Het Sint-Jozefscollege met minister Schauvliege.
Vlaams Departement Omgeving Het Sint-Jozefscollege met minister Schauvliege.
 Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Joke Schauvliege (CD&V) aan 18 Vlaamse MOS-scholen, waarvan twee scholen uit Aalst, de Groene Vlag van Eco-Schools overhandigd. Dat is een internationaal kwaliteitslabel voor duurzame scholen. Het Sint-Jozefscollege en De Handelsschool vielen in de prijzen.

Wereldwijd werden al 51.000 Groene Vlaggen uitgereikt aan scholen uit 67 landen. Om de Groene Vlag te kunnen behalen, moeten scholen voldoen aan zeven succesfactoren die zijn afgesproken op internationaal niveau en gecoördineerd worden door de Foundation for Environmental Education (FEE).

MOS, een samenwerking van het Vlaams Departement Omgeving met de vijf Vlaamse provincies en de VGC, reserveert de Groene Vlag voor Vlaamse scholen die gedurende twee schooljaren rond het thema duurzaamheid aan de slag gaan. "ECO-Schools werken op die manier ook aan de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen die de Verenigde Naties in 2015 bepaalde", zegt minister Joke Schauvliege (CD&V). "Wereldwijd werken landen aan die doelstellingen om duurzaamheid een krachtige plek op de agenda te geven. ECO-Schools werken stap voor stap aan één of meerdere thema’s zoals bijvoorbeeld duurzame voeding, water, wereldburgerschap, enz. Ze leren dat die thema’s niet los staan van elkaar, maar elkaar beïnvloeden. Afval kan in het water belanden en zo bijvoorbeeld de ‘plastic soup’ op zee vergroten."

Vijf Limburgse, zeven Oost-Vlaamse, één West-Vlaamse, twee Antwerpse, één Vlaams-Brabantse en twee Brusselse scholen mogen zich ambassadeur noemen op het vlak van duurzaamheid en ontvangen daarvoor dit jaar de Groene Vlag. Uit Aalst behaalden twee secundaire scholen de Groene Vlag: het Sint-Jozefscollege en GO! De Handelsschool.

De Handelsschool met minister Schauvliege.
Vlaams Departement Omgeving De Handelsschool met minister Schauvliege.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.