Seahorse Dockers School geselecteerd door Torfs Fonds

De familie Dockers in Kenia bij de school.
Repro Rutger Lievens De familie Dockers in Kenia bij de school.
Dit jaar is de vzw Seahorse Dockers School, opgestart door de Aalsterse familie Dockers, één van de 150 projecten die kans maken om een grote geldsom te ontvangen van het Torfs Fonds.

Het project heeft de laatste ronde van Torfs Fonds gehaald en nu is het de bedoeling dat ze zoveel mogelijk stemmen verzamelen. "Wij financieren de bouw van een school in Kilifi, Kenia. Deze school is bedoeld om de kinderen van de armste gezinnen ook kans op educatie te geven. We proberen ze ook te onderwijzen rond hygiëne en voeding. Ze krijgen dus ook een uniform en een dagelijkse maaltijd. Onze school heeft nu ongeveer 170 leerlingen, deze worden begeleid door zes leerkrachten", zegt de familie Dockers.


"De sponsorgelden zullen gebruikt worden om schooluniformen aan te kopen, die kosten 8 euro per stuk. Maar de kinderen krijgen ook schoenen en sokken ter voorkoming van de besmettelijke zandvlooien, wat 5 euro per stuk kost. Het geld gaat voor de rest naar een dagelijks maaltijd, vernieuwen en aankopen van schoolboeken en didactisch materiaal. Iedereen kan hen steunen door te stemmen via www.torfsfonds.be. (RLA)