Schooldirectie schrijft briefje naar ouders om te waarschuwen voor ‘kinderlokkers’ aan station

De bewuste brief die de moeder in handen kreeg.
RV De bewuste brief die de moeder in handen kreeg.
In Erembodegem bij Aalst heeft een moeder woensdag een briefje ontvangen van haar dochter, waarin de directie waarschuwt om niet mee te gaan met onbekende personen. De brief werd opgesteld door stedelijke basisschool De Regenboog. Gisteren zouden enkele jongens zijn benaderd door vreemde personen aan het station om mee te gaan met hen. “Ik was stevig geschrokken toen ik het briefje vond bij mijn 11-jarige dochter", aldus de moeder die liever anoniem blijft.

Meer info over de omstandigheden heeft de moeder niet op dit moment. Burgemeester Christoph D’Haese laat weten dat het briefje inderdaad door de directeur werd meegegeven aan de leerlingen. “Ik heb met de directeur hier morgenvroeg nog een gesprek over om meer duidelijkheid te krijgen. Er stonden geen gegevens op het briefje om contact op te nemen, wat ik toch wel vreemd vind", aldus D’Haese. “Het briefje klopt, maar verdere informatie ontbreekt bij ons. Er is ook geen klacht bij onze politiezone ingediend, dus we moeten toch het een en ander uitklaren, maar we nemen deze zaak heel serieus.” 

In de brief staat ook dat de politie op de hoogte werd gebracht van de feiten die zich hebben afgespeeld. De directeur benadrukt in het briefje ook om altijd zo snel mogelijk naar huis te gaan en hierbij de kortste weg te nemen. De brief is verstuurd vanuit de stedelijke basisschool De Regenboog, die zich bevindt op Erembodegem-Dorp. Alle leerlingen zouden zo een brief mee naar huis hebben gekregen. 

De mama van het 11-jarig meisje is er alvast niet helemaal gerust in. “Ik wil zeker geen paniek zaaien waar het niet nodig is, maar ik zal haar toch niet meer alleen naar school laten gaan. Ook zij voelt zich niet helemaal op haar gemak, dus de komende dagen zal er altijd iemand mee gaan", klinkt het. Ze plaatst het bericht op sociale media om iedereen te waarschuwen. “Ik vind het een bijzonder raar verhaal en daarom wil ik iedereen verwittigen, een verwittigd persoon is er namelijk twee waard", besluit de mama. 
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jan Hebbelinck

    Doe niets als directie en hel breekt los. De dame gaat haar dochter voorlopig niet alleen laten gaan. Super! Opzet van directie is gelukt zou ik zeggen. Iedereen waakzaam.

  • Bea Van Goethem

    Wat is er nu vreemd aan een waarschuwend briefje van de school waar niet opstaat wie je kunt contacteren? Ik denk dat de directeur snel willen handelen heeft om iedereen attent te maken op het voorval. Als je meer uitleg wilt dan kun je de school toch gewoon bellen.