Schepen Uyttersprot (CD&V) in stadsmagazine Chipka zonder bevoegdheden: “Dit doe je niet, burgemeester”

Onder de naam Ilse Uyttersprot staan nu geen bevoegdheden meer in het stadsmagazine Chipka.
Chipka Aalst Onder de naam Ilse Uyttersprot staan nu geen bevoegdheden meer in het stadsmagazine Chipka.
Schepen Ilse Uyttersprot (CD&V) is sinds 4 november haar bevoegdheden Jeugd en Sport kwijt en dat is nu ook te merken in het stadsmagazine Chipka. In het overzicht van de spreekuren staat ze wel nog altijd met foto tussen het lijstje schepenen, maar haar bevoegdheden zijn ook hier niet vermeld.

Bij de naam van Ilse Uyttersprot lezen we alleen nog ‘3de schepen’ en haar spreekuur. Op 4 november keurden coalitiepartners Open Vld en N-VA de beslissing goed om schepen Uyttersprot (CD&V) zeker tot 17 december te ontzetten uit haar bevoegdheden. Omdat een schepen niet kan ontslagen worden maar alleen kan ontslag nemen, behoudt ze wel haar titel. In politieke kringen is er toch wat verontwaardiging over de gang van zaken, niet het minst bij CD&V. Een CD&V’er postte op Facebook: “De pesterijen van de burgemeester staan nu ook gepubliceerd in Chipka, het stadsmagazine. Aalst-onwaardig. ‘Politiek is de kracht van het bondgenootschap’, het alomgekend riedeltje van burgemeester D’Haese blijkt niet meer dan een holle slogan. Iemand publiekelijk vernederen is NOT done! Iemand van je eigen ploeg tackelen doe je niet, burgemeester!”

Chipka AalstReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.