Sara Neyrinck van Koninklijke Turnkring Aalst pakt Vlaamse titel tumbling

Trainster Natalie De Neef en Sara Neyrinck.
Koninklijke Turnkring Aalst Trainster Natalie De Neef en Sara Neyrinck.
Sara Neyrinck van de Koninklijke Turnkring Aalst heeft de Vlaamse titel tumbling binnengehaald.

In het weekend van 27 op 28 april trokken alle A-gymnasten van de Koninklijke Turnkring Aalst naar Brugge voor het Vlaams kampioenschap tumbling. Tumbling is een gymnastiekdiscipline waarbij 8 dynamische sprongen na elkaar worden uitgevoerd, gevolgd door een spectaculaire eindsprong. “De jongste gymnasten kwamen het eerst in actie in de categorie 11-jarigen. Amy De Lil maakte een foutje in haar eerste reeks en eindigde hierdoor 24ste”, zegt trainster Natalie De Neef. “Olivia Van Der Straeten sprong 2 vlekkeloze reeksen en behaalde hiermee een mooie 10de plaats. Bij de 12-jarigen eindigde Amber Asselman knap op een 6de plaats.”

Kampioen

In de categorie 13- en 14-jarigen ligt het niveau zeer hoog en werd er toch goed gescoord. “In een sterk deelnemersveld was het knokken voor de medailles. KT Aalst heeft in deze categorie 4 toppers die het hoofd koel hielden. Nore Schockaert pakte de 8ste plaats”, vertelt De Neef. “Nayah Djuric die nog maar haar tweede jaar competitie turnen doet, behaalde een mooie 5de plaats. Sam Van Den Berghe, die vorig jaar nog 5de werd op het wereldkampioenschap in Sint-Petersburg, werd tweede achter haar teamgenootje Sara Neyrinck”, klinkt het. “Zij haalde de Vlaamse titel nadat ze eerder dit seizoen al de Oost-Vlaamse titel binnenhaalde. Zowel Sam als Sara behaalden vlot de A-norm voor de WAGC (het jeugd WK in Tokio) en bewijzen zo dat op ze internationaal niveau presteren.”

Foutjes wegwerken

In de categorie juniores (15 à 16-jarigen) werd Marthe De Leenheer, als eerstejaars junior, mooi 6de. Helena Lison, ook eerstejaars, knokte zichzelf met 2 mooie finalereeksen naar de vierde plaats, net naast het podium. Bij de seniores meisjes behaalde Anke De Luyck een 10de plaats. Na het Belgisch zal zij haar turncarrière afronden en een plaats als coach innemen in het team. “Dat KT Aalst een sterk en hecht tumblingteam heeft, is nog maar eens bewezen”, zegt Natalie De Neef. “De gymnasten hebben de voorbije weken hard gewerkt. De stage met de Engelse topcoach Michael Barnes heeft ons zeker geholpen. Ik ben ervan overtuigd dat we nóg beter kunnen. De komende weken zullen we nog enkele kleine foutjes wegwerken zodat we op het BK op 18 en 19 mei nog beter scoren. Eerst mogen de gymnasten nog springen voor eigen publiek, tijdens de turnshow ‘WaVuAaLu’ op zaterdag 11 mei in sportcomplex Schotte. Daar zullen ze zeker voor spektakel zorgen”, zegt hoofdtrainster Natalie De Neef.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.