Ruzie tussen bestuurders eindigt met aanrijding en vluchtmisdrijf op Keizersplein

Dit voertuig werd aangereden door de andere wagen.
Koen Baten Dit voertuig werd aangereden door de andere wagen.
Op het Keizersplein in Aalst hebben maandagavond twee bestuurders elkaar bewust aangereden. Het ging om een kop-staartbotsing waarbij de tweede bestuurder nadien achteruit reed, zich omdraaide en een elektriciteitskast op het voetpad ramde. Nadien sloeg hij op de vlucht. 

Waarom beide bestuurders elkaar aanreden is op dit moment nog onduidelijk. Vast staat wel dat beide personen elkaar kennen en dat er sprake zou zijn van een ruzie tussen de twee bestuurders. Heel wat getuigen zagen de feiten gebeuren. De persoon die het eerste voertuig aanreed is nog niet opgepakt. “Vermoedelijk zullen we snel tot identificatie van de bestuurders kunnen overgaan", aldus burgemeester Christoph D’Haese (N-VA). “Verder onderzoek zal moeten uitwijzen wat er zich net heeft afgespeeld”, klinkt het. 

Bij het ongeval raakten gelukkig geen andere burgers betrokken. Het bleef enkele bij materiële schade. De brandweer kwam wel even ter plaatse om de rijbaan op te ruimen. Burgemeester D’Haese keurt dit gedrag op de weg ten zeerste af. “We zullen streng en kordaat optreden tegen dit soort praktijken. Dit had veel erger kunnen aflopen", klinkt het. 

Bij zijn vlucht vernielde hij ook een elektriciteitskast.
Koen Baten Bij zijn vlucht vernielde hij ook een elektriciteitskast.6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Karine Roeland

  Niet enkel Aalst is aan het afglijden, gans België (Europa) glijd mee.

 • Marc Minot

  Camera's genoeg daar, als ze werken...

 • els de Loof

  Zondag waren ze in Aalst ook al aan het vechten in de stationsbuurt. Wij zaten gezellig te eten in Iers restaurant en in dat marginaal café ernaast kwam het tot een gevecht. Sluit die marginale boel. Heel slecht voor het imago van Iers restaurant en van de hele stationsbuurt.

 • Lode Van de Keere

  De burgemeester zal streng optreden zegt hij, sinds wanneer kan een burgemeester zelf rechter spelen en een straf opleggen?

 • Carl Parker

  De nieuwe trend, ontploffen bij het minste.