Raf Moraleda (VB) ontpopt zich tot ontkenner klimaatopwarming in gemeenteraad: “De ijskappen vriezen weer dicht”

Raf Moraleda Barona
Kos Raf Moraleda Barona
De klimaatopwarming? Dat is fake news, volgens Vlaams Belang-gemeenteraadslid Raf Moraleda Barona. Hij ontpopte zich in de gemeenteraad tot een echte ontkenner van de klimaatopwarming.

Groen-gemeenteraadslid Lander Wantens stelde in de gemeenteraad vragen rond het klimaatbeleid van de stad Aalst. Raf Moraleda Barona, nieuw in de Vlaams Belang-fractie, kreeg het daarvan op zijn heupen. “Ik weet niet waar jullie dat allemaal halen, maar ik lees andere verslagen. De ijskappen vriezen weer aan. Met wat zijn jullie bij Groen eigenlijk bezig?”, vroeg Moraleda Barona aan Wantens.

Lander Wantens (Groen) repliceerde dat er een brede consensus bestaat bij wetenschappers dat het klimaat opwarmt. “Wie dacht dat dit soort ‘Trumpiaanse’ toestanden beperkt bleven tot Amerika, is eraan voor de moeite. Op de gemeenteraad werd door de VB-fractie het smelten van de ijskappen bestempeld als ‘fake news’”, zei Wantens achteraf.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Ben Strubbe

    Bij mijn weten is er geen één wetenschappelijk bewijs dat aantoont dat CO2 de oorzaak is van de opwarming van de aarde. Het hele klimaatdebat steunt op aannames en computermodellen waarvan de resultaten in het verleden niet zijn uitgekomen. Nochtans heeft de NASA enkele jaren geleden inderdaad gezegd dat de ijskappen aan de zuidpool toenamen, om dan recent weer iets anders te zeggen.

  • Mark Broeckx

    Bij mijn weten is er geen één wetenschappelijk onderzoek die dit bevestigd! Waarom mag die man dan zulke leugens verspreiden?