Praline met Aalsterse gin op Tomorrowland

Jaël Verleysen bij zijn paarse pralines.
Foto Rutger Lievens Jaël Verleysen bij zijn paarse pralines.
De praline met Aalsterse gin van Jaël Verleysen uit Hofstade is verkozen tot één van de beste Belgische pralines. Dat werd beslist door chocoladeliefhebbers en de Gault&Millau-jury, onder impuls van de Chocolate Academy van chocoladeproducent Barry Callebaut uit Wieze. De praline zal te proeven zijn op Tomorrowland.

In de Chocolate Academy van Wieze werd gisteren de "Praline voor Morgen" bekend gemaakt. Het waren chocoladeliefhebbers én gespecialiseerde proevers van de Gault&Millau-jury die hun oordeel gaven en de beste praline uitkozen.


Bij de drie beste laureaten hoort ook Jaël Verleysen van Bakkerij Verleysen uit Hofstade. "Ik ben opgegroeid in de bakkerswereld en hoe meer ik mijn vader bezig zag, hoe meer interesse ik kreeg. Ik volgde bakkersschool en ging uiteindelijk in de familiebakkerij aan de slag. Maar ik wil altijd nieuwe dingen uitproberen, en dus waag ik me sinds kort ook in de chocoladewereld", vertelt Jaël. "Ik waagde me zonder al te veel ervaring aan deze wedstrijd, maar wel met fantastisch resultaat."


Jaël maakte zijn praline met gin, die in Aalst gestookt wordt. Daar hoort ook een gelei van limoen bij. Verleysen kan nu niet alleen pronken met de nieuwe prestigeuze titel, maar krijgt ook de kans om deze zomer zijn winnende praline voor te stellen aan de festivalgangers van Tomorrowland. Daar zal hij mee de Belgische trots hooghouden in het "Tastes of the World by Tomorrowland"-restaurant. (DND)