Politiecombi crasht op weg naar zware vechtpartij in café: vijf gewonden, onder wie twee agenten

Drie vechtersbazen bestuurlijk aangehouden, burgemeester zal plaatsverbod opleggen

De politiecombi liep zware schade op na de crash.
RV De politiecombi liep zware schade op na de crash.
In de nacht van vrijdag op zaterdag is op het kruispunt van de Kattestraat en de De Ridderstraat in Aalst een zware aanrijding gebeurd tussen een politievoertuig en een personenwagen. De politiecombi, met sirenes aan, was op weg naar een zware vechtpartij in café Comme Ca. Aan het kruispunt kwam het tot een zware aanrijding waarbij een zwaargewonde en twee lichtgewonden vielen. Ook de agenten raakten gewond en verkeerden in shock. 

Het ongeval gebeurde rond 1.15 uur afgelopen nacht. “De politie was toen opgeroepen voor de zware vechtpartij en was met sirenes en zwaailichten onderweg naar de interventie", bevestigt burgemeester Christoph D’Haese. Ze reden hiervoor door een voetgangerszone omdat dit de snelste weg was naar de plaats van feiten. “Dit was volkomen wettelijk voor onze politiemensen. Aan het kruispunt liep het echter fout af en reden ze een personenwagen met volle snelheid in de flank aan", vertelt D’haese. De schade aan beide voertuigen was groot en er vielen ook enkele gewonden die naar het ziekenhuis werden overgebracht. 

Andere politiezone doet vaststellingen 

Wettelijk gezien moest het politievoertuig voorrang geven aan het punt, maar aangezien ze op dat moment met hun zwaailichten aan reden, stopten ze niet. “Vermoedelijk hoorden de inzittenden in het voertuig de sirene niet, waardoor het tot een aanrijding kwam. Maar de agenten in dienst reden met signaal en zwaailichten aan”, laat D’Haese weten. Na het ongeval kwam een andere politiezone, die van Erpe-Mere/Lede de nodige vaststellingen doen bij het ongeval. “Gelukkig is alles verlopen zonder doden. De hele zaak zal nu verder afgehandeld worden door de verzekeringen", aldus D’Haese. Het politievoertuig is waarschijnlijk totaal vernield, net als de personenwagen. De brandweer van Aalst kwam ook ter plaatse om de rijbaan op te ruimen na het ongeval. 

Volgens de familie van de betrokken partijen ging de sirene van de politie niet af op het moment van de feiten. “Wij hebben de sirenes niet in werking gehoord toen de politie kwam afgereden", klinkt het. “Wij betreuren ook een beetje dat de politie, noch het ziekenhuis of de burgemeester nog geen contact met ons op nam”, klinkt het. 

Ook het voertuig raakte zwaar beschadigd. De inzittenden raakten gewond maar zijn niet in levensgevaar.
RV Ook het voertuig raakte zwaar beschadigd. De inzittenden raakten gewond maar zijn niet in levensgevaar.

Drie personen opgepakt bij vechtpartij

Heel wat agenten moesten op hetzelfde moment ook tussenkomen bij de vechtpartij in het café. “De politie werd opgeroepen voor een kleine interne vechtpartij. Toen onze agenten daar aankwamen keerden de cafégangers zich tegen hen", zegt D’Haese. “De politie vroeg onmiddellijk versterking ter plaatse om de vechtpartij in de kiem te smoren. We hebben ook gebruik moeten maken van de matrak en pepperspray om de gemoederen te bedaren. Uiteindelijk werden drie personen bestuurlijk aangehouden", klinkt het. 

De verdachten in de vechtpartij zijn ook geen onbekenden voor de Aalsterse politie. Zij hebben al meermaals voor problemen gezorgd in de buurt en de burgemeester zal nu ook actie ondernemen. “Geweld tegen agenten kan absoluut niet. Sommige agenten hadden alle moeite van de wereld om ze te bedaren. Ik zal dan ook zelf een plaatsverbod opleggen voor de jongeren dat onmiddellijk in gaat", besluit D’Haese. 
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • willem merken

    Jongeren gekend door de politie, meerdere malen voor overlast. plaatsverbod. Dan schuiven die jongeren gewoon een café op en kunnen ze herbeginnen

  • Patrick Voet

    Een plaatsverbod? Als je een agent aanvalt zou je op zijn minst een paar maanden moeten brommen.