Politie zoekt tips over georganiseerde dievenbende

Deze beelden werden door de politie verspreid.
Repro Tim Van Damme Deze beelden werden door de politie verspreid.
De lokale politie van Aalst is op zoek naar informatie over een georganiseerde dievenbende. In februari van dit jaar teisterde een groep dieven het bedrijvencomplex in de Korte Keppestraat in Erembodegem. De bende sloeg toe op 3, 8 en 17 februari en werd verschillende keren gefilmd door bewakingscamera's. Via het opsporingsprogramma 'Faroek' op VTM, worden de beelden van de inbraken verspreid.

De daders drongen tijdens de eerste inbraak op 3 februari het gebouw via de parkeergarage binnen. Daarna forceerden ze de deur van de inkomhal om in amper vier minuten zes laptops te stelen. Op 8 februari keerde dezelfde bende terug naar het gebouw. Ze konden de inkomhal binnendringen, maar slaagden er niet in om iets te stelen. Op 17 februari keerden ze terug en maakten ze gebruik van voorhamers en schroevendraaiers om deuren van bedrijven te forceren. Die nacht werd er bij drie bedrijven ingebroken.

Drie kwartier

Bij twee bedrijven lukte het niet om een buit te maken, maar werd er veel schade aangericht. In het derde bedrijf nam de dievenbende ruim drie kwartier de tijd om alles te doorzoeken. Het lukte de dieven om een kluis te openen en leeg te roven. De dieven vertrokken met 6.700 euro aan cash geld en een verzameling kantoormateriaal. Bij twee inbraken komt één van de dieven duidelijk herkenbaar in beeld. Het gaat om een zwartharige man van vreemde origine. Hij heeft dikke wenkbrauwen en een baard. Tijdens de laatste inbraak droegen de bendeleden een masker.

Pechstrook

De politie houdt er rekening mee dat de bende hun wagens op de pechstrook van de E40 kan hebben geparkeerd en zoekt getuigen die op 3 februari rond kwart voor 3 's nachts, op 8 februari rond tien over 1 's nachts of op 17 februari tussen 4 uur en half 6 's morgens iets verdacht hebben gezien.


Reageren kan via het gratis nummer 0800/30 300 of via een e-mail naar opsporingen@police.belgium.eu (TVDN)