Politie zet extra middelen in tegen inbrakengolf in Aalst

Gisterenavond werd nog een klopjacht gehouden in de buurt van Herdersem.
Koen Baten Gisterenavond werd nog een klopjacht gehouden in de buurt van Herdersem.
De laatste twee dagen werd er in Aalst tot twee maal toe een klopjacht gehouden op verdachte personen en inbrekers die gezien werden in de wijk Hof Leeuwergem en de Ouden Dendermondse Steenweg in Aalst. Hierbij werd ook telkens gebruik gemaakt van de helikopter. Tot op heden konden de daders nog niet gepakt worden. “We zetten tijdens de donkere maanden wel extra patrouilles en middelen in om inbraken tegen te gaan", zegt burgemeester Christoph D’Haese (N-VA). 

Dinsdag was er al melding van een klopjacht in Aalst na een reeks inbraken en enkele pogingen in de buurt van Hof Leeuwergem. Woensdagavond was het opnieuw prijs en zocht de politie een uur lang naar verdachte personen. “Of de feiten iets met elkaar te maken hebben, is op dit moment nog niet duidelijk. Onze lokale recherche zit volop op de zaak, maar heeft op dit moment nog niemand kunnen oppakken. De daders zijn professioneel en weten snel te ontkomen", zegt D’Haese. 

Alle ploegen werden gealarmeerd en zijn op de hoogte van de inbraken. Niet alleen in Aalst, maar ook in de regio rond Aalst zijn er heel wat inbrakengolven. “Dit is een fenomeen dat altijd boven komt tijdens de donkere dagen en waar we zo goed mogelijk tegen proberen anticiperen. We doen ook mee aan ‘1 dag niet’ ter preventie en zullen zeker nog maatregelen nemen om onze bewoners te beschermen”, besluit D’Haese. 

Bij een eerdere inbrakengolf in oktober werden twee daders opgepakt. Zij werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter en aangehouden. Zij stonden bekend voor meerdere feiten in de regio rond Erembodegem. 
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • louis meuleman

    Meuleman Louis Dit heeft geen enkele zin als de daders niet gestraft worden ,oppakken en als het buitenlanders zijn direct het land uitzetten ook als ze minderjarig zijn samen met hun ouders wand die zijn mede verantwoordelijk !!!

  • Roger Sartet

    Proficiat aan de politie! Moedig