Politie controleert marktkramers tijdens marktdag

Copyright : Geert De Rycke

De Aalsterse politie heeft zaterdag tijdens de wekelijkse markt een controle gehouden bij de marktkramers. Een marktkramer zal een onmiddellijke inning ontvangen wegens het niet dragen van de veiligheidsgordel. Er was ook geen vrijstelling voor de gordelplicht.

Een andere marktkramer zal een administratieve inning ontvangen van 400 euro voor overlading van zijn wagen. Iemand beschikte ook niet over een losbreekrem, die de wagen moet vasthouden als de trekhaak loskomt. Hij zal een onmiddellijke inning krijgen. 

Verder kreeg ook nog een marktkramer een proces-verbaal omdat hij houder was van een ongeldig rijbewijs categorie C. Tot slot kreeg een marktkramer een proces-verbaal voor het plegen van fraude met bestuurderskaart. Het kostenplaatje loopt op tot 2.640 euro. De politie zal binnenkort langsgaan bij marktkramers om hen te informeren en op de hoogte te stellen. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.