PiKANT wegens succes met een maand verlengd: “Nu al 20.000 bezoekers”

Prinses Astrid bezocht de opening van PIKANT! in Moorsel.
Geert De Rycke Prinses Astrid bezocht de opening van PIKANT! in Moorsel.
De tentoonstelling PiKANT! in het Waterkasteel van Moorsel wordt verlengd tot en met 3 november. Normaal was de tentoonstelling over vijf eeuwen kant tot 30 september te bezichtigen, maar er blijven maar bezoekers toestromen.

De tentoonstelling PiKANT! werd 30 mei geopend. Sindsdien werden al meer dan 20.000 bezoekers ontvangen. “Door de grote drukte en boekingen voor de komende maanden is besloten om de tentoonstelling te verlengen tot en met 3 november 2019. Bezoekers wordt wel aangeraden om hun tickets online te reserveren, om wachtrijen en teleurstelling te voorkomen”, zegt The Phoebus Foundation.

Indrukwekkende tuin

De tentoonstelling PiKANT! verhaalt over vijf eeuwen kant en is een ware belevenis. De kunstwerken worden door jong en oud gesmaakt, want kant doet dromen van meer. Van prinsessenjurken tot kanten juwelen, van indrukwekkende zeventiende-eeuwse molensteenkragen tot subtiele en transparante lingerie in de twintigste eeuw. Kant vormt in deze tentoonstelling een leidraad doorheen vijfhonderd jaar cultuurgeschiedenis.

Naast de drie expolocaties is ook de tuin van het Waterkasteel tijdelijk opengesteld voor een prachtige zomerwandeling. Er zijn daarbij diverse wandel- en fietsroutes beschikbaar in de directe omgeving, waardoor een bezoek aan Moorsel nu wel een hele vervullende en boeiende ervaring wordt.

Nieuw: kantklosdemonstraties

Vanaf augustus vinden er elk weekend kantklosdemonstraties plaats in de Sint-Martinuskerk in Moorsel, één van de locaties van de tentoonstelling PiKANT!

Het hart van de tentoonstelling bevindt zich in de Orangerie van het Waterkasteel in Moorsel. Hier vindt de bezoeker prachtige kanten kleding en accessoires, alsook indrukwekkende schilderijen van bekende kunstenaars uit de zestiende en zeventiende eeuw zoals Rubens, Van Dyck en Jordaens, waarin kant de hoofdrol speelt.

Pikant wordt het in de kelder van de Orangerie, waar de geschiedenis van lingerie in de twintigste eeuw centraal staat. Dit wordt gecombineerd met een unieke collectie vintage auto’s. Het glimmende koetswerk en de lederen zetels ademen eenzelfde sfeer van luxe, stijl, klasse en elegantie als de historische korsetten en lingerie.

Op loopafstand van de Orangerie vind je in de erfgoedkapel Sint-Gudula en de Sint-Martinuskerk prachtige hedendaagse kunstinstallaties, volledig vervaardigd uit kant.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.