Oud-burgemeester Jan De Dier in levensgevaar na zwaar ongeval

De ravage was enorm na het ongeval op de Parklaan.
Koen Baten De ravage was enorm na het ongeval op de Parklaan.
Op de Parklaan in Aalst zijn zondagavond twee personen zwaargewond geraakt bij een aanrijding tussen drie voertuigen. Eén van hen is Jan De Dier, voormalig burgemeester van Denderleeuw. Hij botste met zijn Land Rover tegen een geparkeerde vrachtwagen en werd naar de overkant van de straat gekatapulteerd. Een achteropkomend voertuig kon een tweede aanrijding niet meer vermijden.
Jan De Dier.
Foto CVHN Jan De Dier.

Het ongeval gebeurde omstreeks 18.45 uur deze avond. Jan De Dier reed in de richting van de Brusselsesteenweg toen hij plots afweek van zijn rijbaan. Hij knalde aan volle snelheid in op een geparkeerde vrachtwagen en werd naar de overkant van de weg gekatapulteerd. Vermoedelijk werd hij onwel waardoor hij op het gaspedaal is gaan staan. Een Audi reed vervolgens nog in op het ongeval. 

Ongeval Parklaan.
Koen Baten Ongeval Parklaan.

Beide bestuurders raakten zwaargewond. De brandweer moest een van de slachtoffers ook bevrijden uit zijn voertuig door het dak open te knippen. De ravage na het ongeval was enorm. De vrachtwagen verloor zelf een van zijn wielen bij de klap. Ook de Land Rover is tot schroot herleid. De Parklaan bleef lange tijd afgesloten voor het verkeer. 

Koen Baten
Koen Baten4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Roger Poot

  Ik ken Dr. Dedier persoonlijk. Hij is al jaren huisdokter bij mijn vader en heeft altijd veel aandacht voor zijn patienten. Hopelijk komt het goed. Veel sterkte aan de familie en aan hemzelf.

 • Johan De Clercq

  De Parklaan is een openbare gratis parking voor opleggers geworden.... goedkoper dan een terrein afhuren.....

 • Frans De Bakker

  "Vermoedelijk" ... waarom veronderstellen zonder het onderzoek af te wachten? Vermoedelijk dronken, vermoedelijk op zijn phone bezig, vermoedelijk te snel gereden, ...

 • guy vermeulen

  Altijd te dicht bij elkaar en te snel rijden. Sommigen houden nog geen tien meter afstand , en als er dan iets gebeurd kunnen ze niet meer stoppen . Deze middag heb ik een kilometer of twintig de baan op geweest en het is niet te schatten met wat ze allemaal bezig zijn achter hun stuur.