Opnieuw zeven transmigranten opgepakt in Aalst en opgesloten in Steenokkerzeel

De transmigranten werden dit keer opgepakt aan de Honda fabriek op het Wijngaardveld.
Koen Baten De transmigranten werden dit keer opgepakt aan de Honda fabriek op het Wijngaardveld.

Gisteren werden opnieuw 7 transmigranten opgepakt na een politieactie in Aalst. Zij werden aangetroffen aan de Honda garage op het Wijngaardveld in Aalst. Alle zeven werden ze overgebracht naar het gesloten centrum in Steenokkerzeel. 

In twee weken tijd werden er intussen al 26 transmigranten opgepakt in de industriezones en randparkings in Aalst. Burgemeester Christoph D'haese laat weten de strijd niet te zullen stoppen. "Dit is ergens wat we verwachten hadden. Nu de snelwegparkings gesloten zijn, kiezen ze voor alternatieven en verplaatsen ze zich. Bij ons blijken dat de randparkings en industriezones te zijn", aldus D'haese. "Het is duidelijk dat we dit niet zomaar laten passeren en dat we hier blijven tegen optreden. Wij gaan niet akkoord met de manier waarop ze proberen, en dat willen we in een duidelijk signaal laten zien. Wij zullen de randparkings en industriezones dus ook zeker extra in de gaten houden met ons politiekorps", besluit D'haese. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.