Opnieuw carnavalsdecoratie aan gevel stadhuis

De brandweer van Aalst is begonnen met de installatie van de carnavalsdecoratie aan het stadhuis.
Foto Rutger Lievens De brandweer van Aalst is begonnen met de installatie van de carnavalsdecoratie aan het stadhuis.
Nu begint carnaval echt dichterbij te komen: de stad is begonnen met het centrum te voorzien van carnavaleske decoratie. Naast de traditionele decoratie aan het stadhuis op de Grote Markt en aan het stationsgebouw, zijn de winkelstraten dit jaar extra versierd.

Alle inwoners langs het traject van de stoet krijgen ook een carnavalsvlag in de bus en ook het carnavalsmonument wordt in ere hersteld. "Ons stadscentrum mocht wel een iets feestelijker uiterlijk krijgen tijdens de carnavalsperiode. Daarin volgt de stad de mening van veel carnavalisten, waaronder de losse groepen", aldus de stad Aalst. "De stoetvrije centrumstraten Nieuwstraat, Kattestraat, Korte Zoutstraat en Lange Zoutstraat worden tijdens de carnavalsperiode aangekleed met 46 kleurrijke fotobanners. Op de banners staan zowel carnavalsgroepen, losse groepen en individuele feestvierders afgebeeld. De foto's zijn van de hand van Gert Swillens en Guy Kokken en vormen als het ware een fototentoonstelling in openlucht", klinkt het.


Een andere vraag van de vereniging De Losse Groepen was om het parcours van de stoet te bevlaggen. "Dat komt in orde. In de week voor carnaval vinden de Aalstenaars die langs het parcours van de zondagsstoet wonen een exclusief geschenk in de brievenbus: een nieuwe carnavalsvlag. Ontwerper ex-prins Dennis De Wolf stak de carnavalsajuin in een modern kleedje. De stad wil iedereen die een vlag ontvangt uitnodigen om ze aan de gevel te hangen tijdens de carnavalsdriedaagse", luidt het. (RLA)