Open Vld’er Alexander De Croo: “Parkeren op pendelparking moet goedkoper”

Alexander De Croo en Jean-Jacques De Gucht aan de werf op de pendelparking van Aalst waar een nieuw parkeergebouw wordt gezet.
RLA Alexander De Croo en Jean-Jacques De Gucht aan de werf op de pendelparking van Aalst waar een nieuw parkeergebouw wordt gezet.
Parkeren op de pendelparking van Aalst moet goedkoper. Dat vinden Open Vld’ers Alexander De Croo en Jean-Jacques De Gucht. Op dit moment betaal je 1,7 euro per uur en de pendelparking aan het station is daarmee een van de duurste parkings. “Voor pendelaars zou deze goedkoper moeten zijn dan de parkeerplaatsen op straat”, zegt schepen van Mobiliteit De Gucht.

Alexander De Croo, Open Vld-lijsttrekker voor de Kamer, was woensdagochtend aan het station van Aalst campagne aan het voeren. Hij wil dat er de volgende jaren meer aandacht gaat naar extra treincomfort en het goedkoper maken van de stationsparkings.  “We betalen allemaal samen elk jaar 3 miljard aan het spoor. Dat geld komt bovenop tickets en abonnementen. We mogen daar meer voor terugvragen”, zegt hij. “Eén van de antwoorden op de files is een beter openbaar vervoer. Als we meer mensen de trein willen laten nemen, moet er meer treincomfort zijn. Ook moet het makkelijker en goedkoper worden om de auto aan het station te laten staan.”

Op dit moment kost het aan een treinreiziger 7 euro om een auto een hele dag op de pendelparking te laten staan. Niet-treinreizigers betalen 17 euro voor een dag. In Aalst wordt volop gebouwd aan een nieuw parkeergebouw voor 900 auto’s. Schepen van Mobiliteit Jean-Jacques De Gucht (Open Vld) hoopt dat de parking meer zal zijn dan een pendelparking. “We zouden ze moeten gebruiken als volwaardige randparking, waar mensen hun auto achterlaten en van daar naar de stad gaan”, zegt hij. De kostprijs voor niet-treinreizigers is op dit moment hoog. De Gucht wil een overleg met B-parking over de prijzen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.