Op 24 november mars voor de jeugd: “Aalst vergeet de jeugd”

Vonk-actie.
Vonk Vonk-actie.
Op 24 november komt er een mars voor de jeugd. Jeugdraad Vonk maakt zich grote zorgen over de besparingsplannen van de stad Aalst. Fuifzaal Cinema, de repetitieboxen, eigenlijk alles wat er de voorbije jaren aan jeugdbeleid uit de grond was gestampt, lijkt te sneuvelen de komende jaren. In de nacht van woensdag op donderdag was er al een actie met krijttekeningen in Aalst. Overal kon je de woorden ‘RIP jeugd’ lezen.

“Halloween, het juiste tijdstip om onze geliefde Aalsterse stad in een griezelig jasje te steken. Gezien de actuele omstandigheden, kozen de jongeren van ‘Aalst vergeet de jeugd’ ervoor om deze dag in het teken te zetten van hun groot verlies: het jeugdbeleid. De stad ontwaakte vanmorgen met talloze aangebrachte krijttekeningen op verschillende pleinen. ‘R.I.P. het jeugdbeleid’, ‘RIP subsidies’, ‘RIP biensoingé’, ‘RIP buurtwild/t’ en nog zovele anderen was er te lezen”, aldus jeugdraad Vonk.

“Een duidelijk signaal, dat gepaard gaat met een open brief en daarbij verschillende oproepen om aspecten van het jeugdbeleid niet te vergeten, gericht aan de beleidsmakers in Aalst. Ze roepen de Aalstenaars op om deze brief massaal te delen zodat hij de leden van de gemeenteraad zeker bereikt”, zeggen de jongeren.

Om een duidelijk signaal te geven roept ‘Aalst vergeet de jeugd’ op om op 24 november deel te nemen aan de mars voor de jeugd. Meer informatie volgt hierover nog en kan u volgen via het Facebookevent ‘Mars van de jeugd’.

Vonk-actie.
Vonk Vonk-actie.
Vonk-actie.
Vonk Vonk-actie.
Vonk-actie.
Vonk Vonk-actie.
Vonk-actie.
Vonk Vonk-actie.2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Dierk Bruno

    Beste Louis Meuleman. Ik denk niet dat de stad die sportlui hun lonen uitbetaald hoor... Dat doen de clubs zelf. De voetballers zijn overigens amateurs. En investeringen aan het stadion, dat eigendom is van de stad, gebeuren ook al niet. Dus troost u. Daar gaan de centen alvast niet naartoe... in tegendeel.

  • louis meuleman

    Louis Meuleman Ze zouden beter meer investeren voor de jeugd dan aan die over betaalde mislukte profvoetballers en derderangs basketters en het onderhoud van die ploegen