Op 100ste verjaardag geen galawedstrijd Eendracht Aalst - AZ Alkmaar

Pierre Cornelisstadion
Geert De Rycke Pierre Cornelisstadion

De galawedstrijd ter gelegenheid van de 100ste verjaardag van Eendracht Aalst tegen AZ Alkmaar gaat niet door. De club krijgt geen toelating van de stad Aalst en federale politie.

Zowel de voetbalbond als de federale politie gaven negatief advies. De stad Aalst besliste om de wedstrijd op 22 juni niet te laten doorgaan. “Er is een inspectieverslag van Binnenlandse Zaken dat verbiedt om wedstrijden tegen ploegen uit eerste klasse of internationale wedstrijden te laten doorgaan. De jubileumwedstrijd kan doorgaan, maar Eendracht Aalst moet op zoek naar een andere tegenstrever”, zegt burgemeester Christoph D’Haese (N-VA), die zegt dat de club al sinds maart wist dat dit niet ging kunnen. De stad kan voor een galamatch geen beroep doen op versterking van andere politiekorpsen. “Wat betekent dat ik op die bewuste avond het hele Aalsterse politiekorps moet inzetten om die wedstrijd te beveiligen”, zegt hij.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Gerard Dekker

    Denken ze in Aalst nu echt dat er supporters van AZ meekomen naar Aalst? 350KM heen en 350KM terug en dat op zaterdag 22 juni? Dan is het Schager Kermis, misschien wel strandweer. Dan ga je toch geen 700KM reizen om een b-team van AZ tegen een vergane glorie club te zien spelen. Laat die wedstrijd toch gewoon doorgaan. Het lijkt wel of een zich belangrijk vindend dwingelanderig Burgemeestertje zich gepasseerd voelt.