Ook in Aalst blauwalgen in de Dender: recreatie verboden

Door de blauwalgen op de Oude Dender geldt er een recreatieverbod tot de situatie is opgelost
Geert De Rycke Door de blauwalgen op de Oude Dender geldt er een recreatieverbod tot de situatie is opgelost
Net zoals in Ninove en Geraardsbergen zijn er ook in Aalst opnieuw blauwalgen opgemerkt op de Dender. “Deze algen kunnen giftige stoffen bevatten die schadelijk zijn voor mens en dier. Daarom gaat het captatieverbod opnieuw van kracht, ook zachte recreatie op de Dender is opnieuw verboden”, zegt de stad Aalst.

“Het Denderwater op grondgebied Aalst mag niet gecapteerd worden voor het besproeien van landbouwgewassen en als drinkwater voor vee. Ook zachte recreatie is niet toegestaan. Het gaat dan onder meer over kajakken of kanovaren, vissen, waterski, wakeboarden... Zwemmen in de Dender is sowieso verboden. Pleziervaart is wel toegestaan”, zegt de stad.

“Het is erg moeilijk om te voorspellen hoelang de bacteriën in het water aanwezig zullen blijven. Dit is vooral afhankelijk van de weersomstandigheden en de stroming van het water. Het gebruik van bestrijdingsmiddelen is alvast niet zinvol. De Vlaamse Waterweg nv en de Vlaamse Milieumaatschappij volgen de situatie op de voet en nemen regelmatig stalen voor bijkomend onderzoek”, aldus de stad Aalst.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.