Onverlichte scooter knalt op auto

De politie bevroor de plaats van het ongeval in afwachting van nieuws uit het ziekenhuis.
Foto TVDN De politie bevroor de plaats van het ongeval in afwachting van nieuws uit het ziekenhuis.
Bij een verkeersongeval met een scooter zijn gisterenavond twee twintigers ernstig gewond geraakt. Het ongeval gebeurde rond 21.20 uur op het kruispunt van de Schoolstraat met Nieuwerkerken-Dorp in Nieuwerkerken.

Op het moment dat een automobiliste met haar BMW het kruispunt op wilde rijden, werd haar voertuig aangereden door een niet-verlichte scooter. Op de tweewieler zaten twee twintigers waarvan volgens getuigen slechts één persoon een helm droeg. De scooter botste tegen de rechterflank van de BMW, waarna het tweetal ten val kwam. Een van hen brak daarbij zijn voet. De andere man was er erger aan toe. Volgens omstaanders zou dat ook te maken hebben met de technische toestand van de scooter. "Het is een klasse A scooter. Die mag maar 25 kilometer per uur rijden, maar deze werd fors opgedreven", aldus omstaanders. Er kwamen twee ziekenwagens aan te pas om de slachtoffers af te voeren.


Door de precaire medische toestand van de slachtoffers bevroor de politie de plaats van het ongeval. Dat veroorzaakte lichte hinder voor wie het kruispunt op wilde rijden. Verkeer dat vanaf de Siesegemlaan naar het centrum van Nieuwerkerken reed, werd omgeleid. Na lange tijd werd het kruispunt opnieuw vrijgemaakt. (TVDN)