Ondernemen in Aalst: Wijnboer Kristian opent wijnhandel rechtover Utopia

Kristian Van de Cauter
RLA Kristian Van de Cauter
Kristian Van de Cauter verkoopt wijnen van zijn eigen wijndomein in Frankrijk voortaan in zijn winkel Paradisi Wines in de Esplanadestraat. De nieuwe zaak bevindt zich rechtover Utopia.

Samen met drie vrienden heeft Kristian een wijngaard in ‘Coteaux de Bel-Air’ in Lantignié  in Frankrijk. De wijngaard is zo’n twee hectare groot en de witte en rode wijnen die geproduceerd worden van de druiven daar worden verkocht in Aalst.

Jean-Marc Lafont, winemaker in the Beaujolais, Kristian Van de Cauter, Rodolphe Dourthe and Olivier Colletta
Paradisi Jean-Marc Lafont, winemaker in the Beaujolais, Kristian Van de Cauter, Rodolphe Dourthe and Olivier Colletta

“De eerste oogst was er in 2011 en die werd een jaar later gebotteld. De totale productie is gelimiteerd: tot 5.000 liter van de rode Les Serines-wijn en tot 1.500 liter van de witte Les Galopines-wijn”, zegt Kristian. “Het was een gok, maar we zijn ondertussen wel succesvol.”

De wijngaard van de vier vrienden.
Paradisi De wijngaard van de vier vrienden.

“Ik zit al tien jaar in de wijnbusiness en ben eigenlijk gespecialiseerd in Zuid-Afrikaanse wijnen. In de winkel vind je naast de wijnen die we zelf maken van ons wijndomein, onder meer ook 200 verschillende soorten Zuid-Afrikaanse wijnen”, zegt Kristian, die een neus heeft voor wijnen die je nergens anders vindt.

Meer info op https://paradisi.be.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.