Om 10.30 uur al 33°C (in de schaduw) op het vakantiespeelplein: “Deze namiddag gaan we naar Schotte”

Matteo en Lieze op het speelplein.
RLA Matteo en Lieze op het speelplein.
Op de heetste dag uit de geschiedenis van Aalst sturen wij twee jonge wetenschapsfans Lize (11) en Matteo (11) de straat op om met een elektrische thermometer op verschillende plekken de temperatuur te meten. Om 10.30 uur waren ze op het speelplein van Aalst.

Lize Vermeire (11) en Matteo Callebaut (11) zijn allebei gek op wetenschap en waren dus snel te overhalen voor dit onderzoek doorheen Aalst. Ze beginnen de dag op de speelpleinwerking in het stadspark.

Om 10.30 uur bleek het daar al serieus heet te zijn. “We meten 33°C, zowel onder de bomen als in de tent”, zeggen Matteo en Lize. Gelukkig zijn er vandaag niet al te veel kinderen komen opdagen. “Aan de ouders was gevraagd om indien mogelijk de kinderen thuis te houden. Normaal zijn er meer dan 100 kinderen op het speelplein, vandaag zijn we met 32", zegt hoofdanimator Arnaud Bourda. “Deze namiddag gaan we sowieso naar sporthal Schotte om te schuilen voor de hitte.”

Matteo en Lieze op het speelplein.
RLA Matteo en Lieze op het speelplein.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.