Odisee en farmaceutische sector werken samen

Jana Beeckman is studente Medical Management Assistant (MMA)
Odisee Jana Beeckman is studente Medical Management Assistant (MMA)
Hogeschool Odisee in Aalst werkt voortaan nauwer samen met bedrijven en spelers uit de farmaceutische sector. Samen met Synteract, UZ Brussel, Valesta, Movianto en het OLV-ziekenhuis van Aalst biedt Odisee studenten een lessenreeks aan die hen voorbereid op een job in de sector.

"Uit het schoolverlatersrapport van de VDAB dat net gepubliceerd werd blijkt dat bachelorstudenten die afstuderen in de studiegebieden Gezondheidszorg en Handelswetenschappen snel toegang vinden tot de arbeidsmarkt", klinkt het bij Odisee.

"De groeiende biofarmaceutische sector in België zoekt meer en meer naar profielen die thuis zijn in de twee studiegebieden. Daarom ontwikkelde Odisee in co-creatie met Synteract, Valesta, UZ Brussel, Movianto en het Onze Lieve Vrouwziekenhuis in Aalst een lessenreeks die inspeelt op deze behoefte. De lessen werden gegeven door docenten van de hogeschool en experts uit de biofarmaceutische sector", zegt Sabien Van Rampelberg van Odisee.

Combinatie studies en werk

De ontwikkelde lessenreeks maakt deel uit van de opleiding Medical Management Assistant (MMA). "Een unieke afstudeerrichting binnen de opleiding Office Management. Door de samenwerking met het werkveld, kunnen de studenten MMA nu ook doorstromen naar de functie Clinical Trial assistant (CTA) in de biofarmaceutische sector. Een CTA is het aanspreekpunt voor het team dat binnen het ziekenhuis of farma sector wetenschappelijk onderzoek uitvoert", zegt de hogeschool.

Jana Beeckman is studente Medical Management Assistant (MMA) en volgt de opleiding in afstandsonderwijs. Ze combineert haar studies met werken. Dankzij de Clinical Trial assistant-module in de opleiding is ze nu al aan het werk bij Synteract. “De farmasector is een sector die blijft evolueren en waar veel toekomst inzit. Ik ben blij dat ik nu al ervaring kan opdoen in die sector en zo kan bijdragen aan de ‘bigger picture’", zegt ze.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.