Nieuwe hippe hotspot: ‘Bonnette’ opent in vroegere kousenfabriek

Liesbet, Julie en Lieselot van Bonnette.
Nena Driehuijzen Liesbet, Julie en Lieselot van Bonnette.
Drie ondernemende vrouwen zijn met ‘Bonnette’ gestart in een vroegere kousenfabriek aan de Leo De Bethunelaan in Aalst. Liesbet Allaer van LesElles, Lieselot Jonnaert van Lots Flower Art en Julie Backaert van Carte Blanche openen op 29 maart de nieuwste hotspot voor hipsters.

De dames kozen een prachtig industrieel pand dat vroeger dienst deed als ‘bonnetterie’ van de familie Wellekens, een fabriek in breigoed dus. “De bonnetterie startte na de Eerste Wereldoorlog. Dit was het eerste huis dat gebouwd werd aan de Leo De Bethunelaan in 1923. Van 1973 tot 2000 was er geen fabriek meer op deze plek maar ‘t Soete Huys”, zeggen de dames van Bonnette.

Vanaf dit weekend opent Bonnette. De ondernemende vrouwen noemen het zelf een plek voor ‘slow shopping’, met fashion, groen, interieur en skincare. Naast de collectie van LesElles en de planten en bloemen van Lots zullen er in samenwerking met Carte Blanche workshops en events plaatsvinden. “De zoektocht naar creatieve vrouwen die iets willen doen in dit pand gaat verder. We zijn voornamelijk op zoek naar een partner die hier lekker eten wil serveren. Er zitten hier best wel wat bedrijven in de buurt en de mensen die daar werken zouden in Bonnette een creatieve lunch kunnen komen eten”, zegt Liesbet.

Het pand van de familie Wellekens was het eerste aan de Leo De Bethunelaan.
Bonnette Het pand van de familie Wellekens was het eerste aan de Leo De Bethunelaan.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.