Niet iedereen zegt radicaal ‘nee’ tegen Esplanadepark en ondergrondse parking: “Bezorgd, maar we gaan in dialoog”

Frank Gilbos en Maurits Daelman.
RLA Frank Gilbos en Maurits Daelman.
Een petitie tegen de heraanleg van het Esplanadeplein haalde 200 handtekeningen, maar minstens evenveel inwoners denken genuanceerder over de vernieuwing van het plein in Aalst.

Dat zeggen Maurits Daelman en Frank Gilbos, buurtbewoners van het Esplanadeplein. “Nu wordt de indruk geschapen dat iedereen die in de buurt van het plein woont tegen de heraanleg is, maar niet iedereen zegt radicaal ‘nee’. De werken moeten niet van ons, ze hoeven niet, maar als ze dan toch moeten gebeuren hebben we liefst onze inbreng. We hebben al een lijst met opmerkingen afgegeven op het kabinet van schepen van Openbare Werken Jean-Jacques De Gucht (Open Vld).”

In de lijst met vragen van Maurits en Frank vinden we onder meer terug: ‘Hoe lang zullen de werken in beslag nemen?’, ‘Hoe wordt het Esplanadeplein ingedeeld?’, ‘Wordt er voldoende plaats voorzien voor kortparkeren?’, ‘Worden er veiligheidscamera’s voorzien?’ “Buurtbewoners die graag via ons een suggestie doen aan het stadsbestuur, kunnen ons bereiken via het mailadres esplanadeplein@gmail.com”, zeggen ze.

In het bestuursakkoord staat dat de stad het Esplanadeplein wil vernieuwen. De parkeerplaatsen gaan ondergronds en bovengronds komt er een parkje. Het is nog eventjes wachten of de plannen ook de begrotingsbesprekingen van de komende maanden overleven. Pas dan zal het 100 procent zeker zijn dat er ook effectief werken zullen worden uitgevoerd aan het Esplanadeplein.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • herman schevernels

    Eerst de wegen openmaken in Hofstade en dan andere onnodige werken uitvoeren of betalen ze in de buitengemeenten alleen maar belastingen voor de vuile stad dat Aalst momenteel is. Herman Schevernels