Niet het beste idee bij deze temperaturen: man zet eigen tuinhuis in lichterlaaie nadat hij omgewaaide boom wou verbranden

De vlammen waren duidelijk zichtbaar. Het hele tuinhuis ging volledig in vlammen op.
RV De vlammen waren duidelijk zichtbaar. Het hele tuinhuis ging volledig in vlammen op.
In de Rijgerstraat in Moorsel is maandagavond een tuinhuis volledig in vlammen opgegaan. Het vuur ontstond kort voor 20 uur en al snel sloegen de vlammen door het dak van het tuinhuis. Mogelijk hebben de mooie temperaturen er van de afgelopen dagen ook mee te maken, waardoor het vuur zich sneller kon verspreiden. 

De bewoner was bezig met een boom te verwijderen die met de zware storm van 10 maart was omvergewaaid. Volgens een buurtbewoner probeerde hij die in brand te steken om de stukken te verwijderen, maar sloeg de brand over op het tuinhuis. De man kreeg het vuur zelf niet meer onder controle en verwittigde de brandweer. Zij konden het tuinhuis gecontroleerd laten uitbranden. Het tuinhuis stond niet aangesloten aan een woning dus was er geen probleem dat de brand zich verder zou verplaatsen. 

Bij de brand vielen geen gewonden, maar het tuinhuis en de inboedel zijn wel volledig vernield door de vlammen. 

De brandweer kwam ter plaatse en liet het tuinhuis gecontroleerd uitbranden.
RV De brandweer kwam ter plaatse en liet het tuinhuis gecontroleerd uitbranden.2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • rik van dijck

    @ Mr. Dillien , als enkel het tuinhuis in lichterlaaie staat en er is geen gevaar voor een overslaande brand EN het is niet meer te redden , dan laat men dat gecontroleerd uitbranden . Niets anders achter zoeken ....

  • Edmond Dillien

    Zij konden het tuinhuis gecontroleerd laten uitbranden, is ook een mooie. Voor zover ik weet moet al wat brand geblust worden en "gecontroleerd laten uitbranden" is alleen in gevallen waar de brand te groot is voor de beschikbare blusmiddelen, en een tuinhuis valt daar niet onder dus is er een andere oorzaak voor het "uitbranden", die niet vermeld word.